C├órn─âciorii, periculo┼či pentru siluet─â

1 2 jpg jpeg

Le m─ân├ónci cu poft─â, dar nu ┼čtii ce con┼úin cu adev─ârat.

sunt lipsite de o parte din substan┼úele nutritive, av├ónd ├«n acela┼či timp un con┼úinut ridicat de sare, gr─âsimi ┼či conservan┼úi.

La crearea mezelurilor se folose┼čte carne de porc, de vit─â, condimente, aditivi func┼úionali cum ar fi proteina de soia ┼či caragenul, pun├óndu-┼úi s─ân─âtatea ├«n pericol.

Potrivit cercet─âtorilor Asocia┼úiei Pro Consumatori, parizerul are cele mai multe substan┼úe chimice. Con┼úine 80% slanin─â ┼či ┼čorici de porc, 10% carne de pas─âre dezosat─â mechanic, ├«in care intr─â oase m─âcinate.

Parizerul con┼úine ├«n concentra┼úii ridicate, piele, tendoane ┼či cartilagii. Pielea apare pe etichet─â ca ┼či ingredient separat, ├«ns─â tendoanele sunt con┼úinute de carnea dezosat─â mecanic, adic─â resturile de pe oase. Statisticile arat─â c─â mezelurile favorizeaz─â apari┼úia cancerului, dac─â sunt consumate constant.

Crenvur┼čtii con┼úin toc─âtur─â de oase, tendoane, pieli┼úe, gr─âsime, sunt pline de bacterii care te pot ├«mboln─âvi grav. Salmonella, o bacterie care favorizeaz─â cancerul de stomac, st─â la suprafa┼úa carcasei de pas─âre, pe piele. ├Än momentul ├«n care carcasa este tocat─â, bacteriile se amestec─â ├«n toat─â masa produsului, care, chiar dac─â mai este preparat termic, r─âm├óne infectat p├ón─â este consumat.

C├órn─âciorii con┼úin mai mult de trei sferturi din calorii sub form─â de gr─âsimi. Indiferent de carnea din care sunt f─âcu┼úi, sunt foarte boga┼úi ├«n sare. Astfel de preparate au un con┼úinut minim, sau chiar absent, de vitamine, elemente nutritive esen┼úiale sau carbohidra┼úi. Carnatii sunt 90% grasime ┼či 10% sare, deci nu fac altceva decat sa ├«ngrase.