Cârnăciorii, periculoşi pentru siluetă

1 2 jpg jpeg

Le mănânci cu poftă, dar nu ştii ce conţin cu adevărat.

sunt lipsite de o parte din substanţele nutritive, având în acelaşi timp un conţinut ridicat de sare, grăsimi şi conservanţi.

La crearea mezelurilor se foloseşte carne de porc, de vită, condimente, aditivi funcţionali cum ar fi proteina de soia şi caragenul, punându-ţi sănătatea în pericol.

Potrivit cercetătorilor Asociaţiei Pro Consumatori, parizerul are cele mai multe substanţe chimice. Conţine 80% slanină şi şorici de porc, 10% carne de pasăre dezosată mechanic, îin care intră oase măcinate.

Parizerul conţine în concentraţii ridicate, piele, tendoane şi cartilagii. Pielea apare pe etichetă ca şi ingredient separat, însă tendoanele sunt conţinute de carnea dezosată mecanic, adică resturile de pe oase. Statisticile arată că mezelurile favorizează apariţia cancerului, dacă sunt consumate constant.

Crenvurştii conţin tocătură de oase, tendoane, pieliţe, grăsime, sunt pline de bacterii care te pot îmbolnăvi grav. Salmonella, o bacterie care favorizează cancerul de stomac, stă la suprafaţa carcasei de pasăre, pe piele. În momentul în care carcasa este tocată, bacteriile se amestecă în toată masa produsului, care, chiar dacă mai este preparat termic, rămâne infectat până este consumat.

Cârnăciorii conţin mai mult de trei sferturi din calorii sub formă de grăsimi. Indiferent de carnea din care sunt făcuţi, sunt foarte bogaţi în sare. Astfel de preparate au un conţinut minim, sau chiar absent, de vitamine, elemente nutritive esenţiale sau carbohidraţi. Carnatii sunt 90% grasime şi 10% sare, deci nu fac altceva decat sa îngrase.