Care sunt beneficiile consumului de banane
Iată, aşadar, care sunt beneficiile consumului de banane!
Bananele previn depresia
Potrivit unei cercetări realizate în rândul persoanelor care suferă de depresie, multe dintre ele au simţit o ameliorare a stării după ce au mâncat o banană şi asta deoarece bananele conţin triptofen, o proteină pe care organismul o transformă în serotonină, un hormon care induce starea de bine şi permite relaxarea.
Pe lângă aceasta, vitamina B6 din banane contribuie la regenerarea celulelor, ceea ce face ca bananele să fie excelente fructe în combaterea şi prevenirea cancerului.
Te scapă de constipaţie
Bogate în fibre, bananele contribuie la restabilirea acţiunii normale a intestinelor, fără a se recurge la laxative.
Bananele alină durerile de stomac
Banana este folosită în dietele pentru reglarea tranzitului intestinal deoarece are o textură fină şi moale. Este singurul fruct care poate fi mâncat crud fără a face rău celor care suferă de ulcer. Mai mult, ea scade aciditatea şi reduce iritaţiile, căptuşind pereţii stomacului.
Protejează inima
Acest fruct tropical este foarte bogat în potasiu, dar cu un conţinut scăzut de sare. Este perfect pentru cei ce au probleme cu presiunea arterială. Cercetătorii afirmă că banana reduce riscul de creştere a presiunii arteriale şi infarct.
Bananele previn diabetul şi obezitatea
Totodată, în compoziţia bananelor se găsesc vitamine din complexul B, care au o importanţă la fel de ridicată ca şi restul substanţelor nutritive. Spre exemplu, vitamina B6 acţionează ca un agent antiinflamator care are rolul de a reduce riscul de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare, a diabetului şi a obezităţii. De asemenea, vitamina B6 are un rol important în buna funcţionare a sistemului nervos.
Menţin sănătatea articulaţiilor
Pe lângă faptul că reduce presiune arterială, potasiul din banane previne deteriorarea oaselor. Specialiştii susţin că o dietă bogată în sodiu duce la pierderea unei cantităţi mari de calciu prin urină, punând în pericol rezistenţa şi sănătatea sistemului osos. Însă, un consum constant de banane menţine în limite normale cantitatea de sare din organism, stabilizând astfel nivelul de calciu.
Anemie
Bananele contin un nivel crescut de fier care stimuleaza productia de hemoglobina in sange si ajuta la ameliorarea anemiei.