Când să mănânci fructe ca să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Indiferent de forma în care le consumi - sucuri naturale sau ca atare - este recomandat ca fructele să provină din surse naturale şi nealterate. De asemenea, este recomandat să le consumi cu tot cu coajă/piele, pentru a beneficia de toţi nutrienţii. Pe de altă parte, există persoane care mănâncă fructe pe parcursul întregii zile, ceea ce este total eronat, în speranţa de a pierde în greutate. Şi asta deoarece fructele conţin fructoză şi consumate în exces favorizează îngrăşarea, dacă nu sunt consumate corect.

Iată, aşadar, cum este recomandat să consumi fructele, dacă îţi doreşti să slăbeşti!

Fructele se mănâncă dimineaţa sau înainte de mese

Fructele sunt bogate în antioxidanţi, minerale, vitamine, fier, calciu, săruri minerale, fiind ideale pentru consum la micul dejun, atunci când avem nevoie de cea mai multă energie pentru a începe ziua.

În caz contrar, dacă fructele înlocuiesc cina, aportul caloric recomandat este insuficient, iar zahărul (fructoza) riscă să se transforme în depozite de grăsime. Însă, fructele pot fi consumate seara, însă în cantităţi mici şi fără piele, pentru a se digera mai bine şi pentru a împiedica fermentarea lor.

Totuşi, nutriţioniştii recomandă ca fructele să fie consumate cu cel puţin 20 de minute înainte de fiecare masă.

Fructe coapte sau fructe verzi

Coapte sau verzi, totul depinde de preferinţele tale, însă te sfătuim să le alegi pe cele potrivite.

Fructele verzi conţin clorofilă, mai puţină fructoză, astfel că aportul de zahăr este mult mai redus. Totuşi, ele sunt mai greu de digerat şi pot provoca arsuri la stomac.

Fructele coapte sunt mai simplu de digerat, însă au un aport caloric mai mare, întrucât conţin mai mult zahăr.

Fructe întregi sau sucuri naturale

Dacă vrei să slăbeşti, trebuie să consumi fructele ca atare, cu tot cu piele/coajă. În schimb, fructele transformate (sucul) conţin mai mult zahăr şi mai puţine fibre, atât de necesare în procesul de digestie şi în curăţarea organismului.

Cele mai recomandate fructe pentru slăbit

- ananas

- grapefruit sau pomelo

- mere verzi

- căpşuni

- pepene verde

- coacăze

- papaya

- kiwi

- struguri roşii

- lămâi

- pere.