Cafeaua este mai bună decât ai fi crezut. Iată de ce!

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, de ce ar trebui să-ţi începi ziua cu o cană de cafea!

Revitaliează corpul şi spiritul

Dacă te simţi obosit sau eşti doar somnoros, o cană de cafea va contribui cu siguranţă la trezirea simţurilor. Prezenţa cafeinei, un compus psihoactiv din compoziţia cafelei, este absorbită rapid de sânge, astfel că îmbunătăţeşte funcţia creierului şi te face mai fericit.

Arde grăsimi

Deşi este cunoscută calitatea cafeinei de a contribui la accelerarea procesului de ardere a grăsimilor, boabele verzi de cafea sunt cele mai eficiente atunci când vine vorba de slăbit. Ele conţin acid clorogenic, un compus care stimulează organismul şi inhibă eliberarea glucozei în sânge.

Diminuează riscul de demenţă şi Alzheimer

Antioxidanţii din compoziţia cafelei previn distrugerea celulelor din creier, îmbunătăţesc funcţiile cognitive şi stimulează activitatea neurotransmiţătorilor din creier.

Controlează şi previne diabetul

Persoanele care beau 4 ceşti de cafea zilnic au un risc mai scăzut de a fi diagnosticate cu diabet de tip 2, susţin cele mai recente cercetări. Astfel, se pare că acidul clorogenic, un antioxidant din compoziţia boabelor de cafea, creşte sensibilitatea la insulină.

Menţine inima sănătoasă

O ceaşcă de cafea consumată zilnic diminuează riscul apariţiei bolilor cardiace, precum şi riscul de infarct. Acest lucru se datorează antioxidanţilor din compoziţia cafelei, care au un efect antiinflamator asupra arterelor inimii şi stimulează producerea de oxid nitric, un compus care reduce nivelul tensiunii arteriale prin dilatarea arterelor. În acest caz, totuşi, moderaţia este cheia succesului.

Acţionează ca un antidepresiv blând

O ceaşcă de cafea consumată zilnic ţine departe depresia. Potrivit unui studiu recent, femeile care beau patru ceşti de cafea zilnic aveau un risc diminuat de a se confrunta cu stările de depresie.