Biscuiţi din două ingrediente, gata în 15 minute! Au doar 93 de calorii!

Biscuiţi din două ingrediente, gata în 15 minute\n png

Biscuiţi din două ingrediente. Reţetă pentru 10 bucăţi

2 banane coapte bine

100g de fulgi de ovăz înmuiat

Mod de preparare

Curată de coajă două banane coapte. Taie-le în bucăţi mici amestecă-le cu 100g de ovăz înmuiat. Amestecă bine cu o furculiţă. Pune-le apoi în porţii mici pe o tavă în care ai pus hârtie de copt. Poţi presară deasupra alune măcinate. Coace timp de 15 minute la 200 de grade.

Biscuiţi din două ingrediente. De ce să consumi zilnic ovăz

Bogat nutriţional

Ov─âzul, folosit ├«nainte, mai mult pentru hrana cabalinelor, a fost introdus treptat ┼či ├«n alimenta┼úia oamenilor. Este considerat un aliment care le are aproape pe toate, adic─â are proteine, carbohidra┼úi cu absorb┼úie lent─â din fibre, numeroase vitamine ┼či minerale.

├Änt─âre┼čte sistemul imunitar

Unele alimente, precum secara, ov─âzul dar ┼či anumite tipuri de ciuperci con┼úin o substan┼ú─â numit─â beta-glucan. El este un polizaharid (o molecul─â mai mare care reune┼čte mai multe molecule de zah─âr). Acesta ar fi, potrivit unor oameni de ┼čtiin┼ú─â, un bun stimulent al sistemului de ap─ârare a organismului, ferindu-te de r─âceli. Se spune c─â ar fi un remediu ├«mpotriva cancerului ┼či de asemenea, c─â previne stresul. Momentan nu exist─â prea multe date care s─â confirme aceste teorii.

Biscuiţi din două ingrediente. Ovăzul, aliat contra constipaţiei

Constipa┼úia, dac─â nu este o problem─â care s-a cronicizat, poate fi tratat─â ┼či prin diet─â. Astfel c─â dac─â vei consuma alimente bogate ├«n fibre, spre exemplu, ov─âz, dar ┼či legume ┼či fructe ai putea s─â o comba┼úi. De altfel, produsele organice pe baz─â de ov─âz ajut─â la absorb┼úia nutrimen┼úilor ├«n intestinul subtire.