Beneficiile surprinz─âtoare ale consumului de pere

2 jpg jpeg

Perele au un con┼úinut sc─âzut de calorii, ├«ns─â sunt bogate ├«n fibre ┼či con┼úin numeroase vitamine, minerale ┼či antioxidan┼úi. Iat─â, a┼čadar, c├óteva dintre beneficiile mai pu┼úin cunoscute ale perelor!

Diminueaz─â simptomele mahmurelii

Un studiu recent publicat a ar─âtat c─â persoanele care urmau s─â consume alcool, dar care au b─âut anterior suc de pere, au avut mai pu┼úine episoade de pierderi de memorie ┼či au fost mai pu┼úin sensibile la lumin─â ├«n diminea┼úa urm─âtoare. De asemenea, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au avut surpriza s─â constate ┼či o sc─âdere a nivelului de alcool din s├ónge.

Previn diabetul

Nutri┼úioni┼čtii sus┼úin c─â polifenolii con┼úinu┼úi de pere previn apari┼úia diabetului de tip II. Totodat─â, consumul regulat de pere este asociat cu ├«mbun─ât─â┼úirea sensibilit─â┼úii la insulin─â.

Afecţiuni respiratorii

Perele sunt folosite ├«n medicina tradi┼úional─â chinez─â ├«n tratarea afec┼úiunilor pl─âm├ónilor, astfel c─â sucul de pere lubrifiaz─â mucoasa g├ótului ┼či reduce flegma.

Recomandate pe timp de sarcin─â

Pentru o sarcină sănătoasă este important să se consume suficient acid folic. Perele conţin între 10-20 mg de acid folic, motiv pentru care ar trebui incluse în dieta zilnică a femeilor însărcinate.

Protejeaz─â oasele

Prevenirea ┼či tratarea osteoporozei sunt dou─â preocup─âri importante pentru majoritatea persoanelor trecute de a doua tinere┼úe. Consumul de fructe ┼či legume contribuie la men┼úinerea normal─â a pH-ului din organism ┼či, ├«n particular, perele con┼úin bor, despre care cercet─âtorii sus┼úin c─â ajut─â organismul s─â asimileze mai mult calciu, un mineral important pentru men┼úinerea oaselor s─ân─âtoase.