Beneficiile surprinzătoare ale consumului de pere

2 jpg jpeg

Perele au un conţinut scăzut de calorii, însă sunt bogate în fibre şi conţin numeroase vitamine, minerale şi antioxidanţi. Iată, aşadar, câteva dintre beneficiile mai puţin cunoscute ale perelor!

Diminuează simptomele mahmurelii

Un studiu recent publicat a arătat că persoanele care urmau să consume alcool, dar care au băut anterior suc de pere, au avut mai puţine episoade de pierderi de memorie şi au fost mai puţin sensibile la lumină în dimineaţa următoare. De asemenea, oamenii de ştiinţă au avut surpriza să constate şi o scădere a nivelului de alcool din sânge.

Previn diabetul

Nutriţioniştii susţin că polifenolii conţinuţi de pere previn apariţia diabetului de tip II. Totodată, consumul regulat de pere este asociat cu îmbunătăţirea sensibilităţii la insulină.

Afecţiuni respiratorii

Perele sunt folosite în medicina tradiţională chineză în tratarea afecţiunilor plămânilor, astfel că sucul de pere lubrifiază mucoasa gâtului şi reduce flegma.

Recomandate pe timp de sarcină

Pentru o sarcină sănătoasă este important să se consume suficient acid folic. Perele conţin între 10-20 mg de acid folic, motiv pentru care ar trebui incluse în dieta zilnică a femeilor însărcinate.

Protejează oasele

Prevenirea şi tratarea osteoporozei sunt două preocupări importante pentru majoritatea persoanelor trecute de a doua tinereţe. Consumul de fructe şi legume contribuie la menţinerea normală a pH-ului din organism şi, în particular, perele conţin bor, despre care cercetătorii susţin că ajută organismul să asimileze mai mult calciu, un mineral important pentru menţinerea oaselor sănătoase.