Beneficiile postului pentru sănătate

1 2 jpg jpeg

Iată câteva dintre beneficiile postului pentru organism!

Beneficiile postului pentru sănătate - poate vindeca cancerul

Persoanele care obişnuiesc să nu mănânce pentru perioade scurte de timp pot ajuta astfel la combaterea cancerului şi la creşterea eficienţei tratamentelor medicamentoase, conform unui studiu recent.

Rezultatele cercetării au arătat că postul încetineşte creşterea şi răspândirea tumorilor, fiind de folos în vindecarea unor tipuri de cancer.

Recentul studiu, publicat în Jurnalul de Medicină Translaţională şi Ştiinţă, a arătat că celulele răspund diferit la stresul provocat de perioada postului, faţă de celulele normale.

,,De fapt, celulele canceroase încearcă să compenseze într-un fel toate aceste lucruri care lipsesc din sânge, după o perioadă în care persoana mănâncă mai puţin. Cel mai indicat este ca fiecare pacient care este diagnosticat cu cancer să întrebe medicul oncolog dacă postul în perioada şedinţelor de chimioterapie este indicat”, a afirmat Valter Longo, conducătorul studiului, de la Universitatea de Sud din California, SUA.

Pentru a vedea care sunt efectele postului asupra celulelor cancerose, cercetătorii au realizat cercetările asupra cobailor. Aproape în fiecare caz, postul combiant cu chimioterapia a făcut ca tratamentul să fie mai eficient.

Beneficiile postului pentru sănătate - te ajută să slăbeşti

Fructele şi legumele au un număr mai mic de calorii, iar consumul lor timp îndelungat, pe lângă detoxifiere, poate ajută la scăparea de kilogramele în plus.

De asemenea, pentru că aportul de calorii scade, organismul este forţat să consume din depozitele de grăsimi pentru a-şi asigura necesarul zilnic. Rezervele de grăsimi sunt create de organism din cauza excesului de glucoză şi carbohidraţi care sunt în mod normal folosiţi că sursă de energie. În timpul postului, aceste rezerve de grăsimi devin sursă de energie a organismului.

Beneficiile postului pentru sănătate - ajută la detoxifierea organismului

În mod normal, organismul are capacitatea de a se detoxifia singur, însă o dietă bogată în carne şi slabă în legume şi fructe îngreunează această funcţie naturală. Atunci când există un astfel de dezechilibru, reziduriile se acumulează în organism, putrezesc şi devin surse ale unor boli precum cancerul.

Tocmai de aceea postul, echivalentul unei diete bazate pe legume, fructe, seminţe etc., este benefic pentru întreg organismul pentru că are rolul de a-l detoxifia. Astfel, cu ajutorul postului, ficatul, rinichii, sângele etc. trec prin procesul de detoxifiere. Este interesant de observat cum sunt poziţionate posturile mari: primăvară, înainte de Paşte, după iarnă în care alimentaţia este bazată pe alimente conservate şi de origine animală şi iarnă, înainte de Crăciun, după o toamna bogată în produse care ne ajută să ne pregătim pentru sezonul rece.

Beneficiile postului pentru sănătate - previne bolile de inimă

Studiile au confirmat că perioada de post reduce apariţia bolilor cardiovasculare. Oamenii de ştiinţă au descoperit că acest tip de regim ajută la scăderea trigiceridelor, a greutăţii şi a glicemiei şi, astfel, ţine departe bolile de inimă.

Beneficiile postului pentru sănătate - alte avantaje

- postul reduce glicemia şi nivelul insulinei (îmbunătăţeşte nivelul general al metabolizării glucozei);

- scade tensiunea arterială;

- reduce stresul oxidativ;

- păstrează metabolimsul puternic şi sănătos;

- întârzie îmbătrânirea.