Beneficiile laptelui de capr─â: trateaz─â cancerul ┼či sterilitatea

2 jpg jpeg

Laptele de capr─â previne anemia ┼či ajut─â la recuperarea bolnavilor de afec┼úiuni respiratorii. Acesta mai con┼úine acid organic, benefic pentru oprirea diferitelor forme de cancer ├«n prima faz─â.

├Än plus, nutri┼úioni┼čtii men┼úioneaz─â c─â pentru a fi asimilat ├«n totalitate, laptele de capr─â trebuie s─â nu fie asociat cu zah─âr, amidon, gelatin─â ┼či arome. Iat─â, a┼čadar, c├óteva beneficii pentru s─ân─âtate ale consumului de lapte de capr─â!

Beneficiile laptelui de capr─â: exfolieaz─â pielea ┼či trateaz─â acneea

Laptele de capră este bogat în acid lactic, motiv pentru care ajută la exfolierea în profunzime a pielii.

├Än plus, con┼úine vitaminele A, B, C, E ┼či coenzima Q10, ideale ├«n lupta pielii cu ├«mb─âtr├ónirea. Con┼úinutul bogat de vitamine hidrateaz─â ┼či catifeleaz─â epiderma, ├«i

├«mbun─ât─â┼úe┼čte elasticitatea ┼či ├«├« men┼úine pH-ul natural, ├«n timp ce proteinele din compozi┼úia sa ucid bacteriile care provoac─â acneea.

Beneficiile laptelui de capr─â: stimuleaz─â imunitatea

Laptele de capr─â consumat ├«mpreun─â cu o linguri┼ú─â de miere, ├«n cure de c├óte o lun─â, stimuleaz─â imunitatea ┼či protejeaz─â organismul de r─âceli ┼či infec┼úii ale aparatului respirator, precum ┼či de bolile de pl─âm├óni.

Beneficiile laptelui de capr─â: amelioreaz─â sindromul premenstrual

Sindromul premenstrual este un co┼čmar pentru orice femeie, mai ales dac─â este combinat cu astenia de prim─âvar─â sau alte afec┼úiuni. Astfel, pentru a diminua simptomele nepl─âcite ale PMS, medicii recomand─â consumul unui pahar de lapte de capr─â pe zi ├«n perioada de dinaintea menstrua┼úiei ┼či chiar ├«n timpul ei.

Beneficiile laptelui de capră: stagnează evoluţia cancerului

Laptele de capr─â opre┼čte evolu┼úia cancerului datorit─â acizilor organici din compozi┼úia sa ┼či inhib─â dezvoltarea celulelor canceroase.

Beneficiile laptelui de capr─â: vindec─â sterilitatea

Laptele de capr─â combate sterilitatea at├ót la femei c├ót ┼či la b─ârba┼úi. Se ┼úine o cur─â de 49 de zile ┼či se consum─â c├óte o can─â diminea┼úa ┼či una seara de lapte de capr─â ├«n care se adaug─â dou─â linguri cu suc de n─âpraznic.

Beneficiile laptelui de capr─â: protejeaz─â inima

Laptele de capra este o surs─â bun─â de potasiu, un mineral esen┼úial pentru echilibrarea tensiunii arteriale ┼či pentru s─ân─âtatea inimii. O can─â de lapte de capra con┼úine p├ón─â la 500 mg de potasiu ┼či doar 121, 5 mg de sodiu. De aceea, laptele de capra poate ajut─â la prevenirea hipertensiunii arteriale ┼či protejeaz─â ├«mpotriva ateroscleorzei.

Beneficiile laptelui de capră: poate fi consumat de persoanele cu intoleranţă la lactoză

Spre deosebire de laptele de vac─â, cel de capra poate fi digerat mult mai u┼čor datorit─â con┼úinutului sau de substan┼úe asem─ân─âtoare celor din sistemul digestiv.

De asemenea, pe lângă faptul că nu afectează negativ tractul intestinal, el este recomandat persoanelor în vârstă sau celor cu intoleranţă la lactoză.

Beneficiile laptelui de capr─â: antiinflamator natural

Cele mai recente cercet─âri sugereaz─â c─â persoanele care sufer─â de inflama┼úii intestinale s─â ├«nceap─â s─â consume lapte de capr─â din abunden┼ú─â. El este un antiinflamator natural ┼či ajut─â organismul s─â se regenereze.