Beneficiile consumului de struguri albi

1 2 jpg jpeg

Toamna se numără bobocii, se culeg viile şi oamenii se bucură din plin de roada pământului. În fiecare an, toamna ne aduce pe masă un fruct medicament absolut delicios, dar şi foarte sănătos, strugurele alb. Aceste fructe sunt printre cele mai valoroase, datorită mineralelor şi vitaminelor pe care le conţin, precum şi a antioxidanţilor, proteinelor şi carbohidraţilor.

Aşadar, iată doar câteva dintre cele mai importante beneficii ale consumului de struguri albi. Aceştia trebuie consumaţi cu totul, coajă şi sâmburi, căci şi acestea au numeroase beneficii pentru organism. Seminţele de strugure conţin flavonide, care au capacitatea de a scăpa organismul de radicalii liberi şi agenţii oxidanţi periculoşi, consideraţi cauzele principale ale îmbătrânirii şi bolilor cronice degenerative, dar şi cauze ale bolilor de inimă, artrite şi chiar cancere.

Beneficiile consumului de struguri albi – strugurii au efecte extraordinare asupra vederii

Extrasele pe bază de seminţe de struguri, ce conţin PCO (procyanidine) sunt folosite la tratamentul problemelor vasculare, inclusiv varicele, dezordinile retinei, precum retinopatia diabetică şi degenerarea musculară. Iar consumul de struguri albi este foarte recomandat pentru reducerea bolilor de ochişi păstrarea vederii cât mai limpede.

Strugurii sunt surse excelente pentru copiii şi adulţii care suferă de anemie, pentru fumători, pentru cei ce doresc să facă o cură de dezintoxicare a organismului. Având efect depurativ, strugurii albi contribuie la eliminarea retenţiilor de apă şi este un bun aliat al persoanelor supraponderale ce vor să scape de kilogramele în plus.

Beneficiile consumului de struguri albi – previn osteoporoza şi fragilitatea oaselor la femei

Poate unul dintre cele mai importante beneficii ale consumului de struguri albi, în special de către femei, este faptul că aceştia previn osteoporoza şi fragilitatea oaselor. Borul, un mineral ce se găseşte din plin în struguri, ridică semnificativ nivelul de estrogen în sânge. Estrogenul este hormonul ce previne pierderile de calciu şi deteriorarea oaselor la femei. În teste, borul a făcut ca cea mai activă formă de estrogen, estradiolul, să se dubleze.

Mai mult, oamenii de ştiinţă au descoperit că femeile post-menopaotice, cu diete reduse în bor, tind să piardă mai mult calciu şi magneziu. Acestea sunt încurajate să ţină cure cu struguri albi pe o perioadă de o lună, să mănânce mere, pere şi piersici.

Borul ce se regăseşte în struguri stimulează activitatea creierului şi starea de luciditate, protejând în mod spectaculos dinţii împotriva deteriorării.

Beneficiile consumului de struguri albi – cataracta, sinuzita şi calculii biliari, dizolvate prin consumul regulat de struguri

Ce alte beneficii ale consumului de struguri albi mai există? Zahărul din struguri este considerat un solvent organic care neutralizează depozitele de zaharuri din sânge, fiind un bun tratament pentru diabetici. Calculii biliari se dizolvă fără probleme dacă se urmează o cură de struguri de o lună. Cataracta, sinuzita şi mucozităţile de pe pereţii stomacului şi intestinelor sunt dizolvate în dietele cu struguri albi.

Aşadar, nu ezitaţi să consumaţi aceste fructe deosebite, cu numeroase beneficii asupra funcţionării optime a organismului, dar şi asupra menţinerii vitalităţii şi frumuseţii. Există numeroase produse cosmetice pe bază de seminţe de struguri şi se cunoaşte faptul că rănile deschise pot fi vindecate frecând cu boabe de struguri despicate.