Beneficiile consumului de prune. 5 calităţi mai puţin ştiute

Sucul de prune are numeroase beneficii pentru sănătate  jpeg

Vara este sezonul fructelor proaspete, de care trebuie să te bucuri din plin pentru a te menţine în formă. Prunele, pe lângă folosirea lor la băuturi alcoolice, sunt deosebit de importante pentru sănătatea omului. stimulează sistemul nervos, sunt puternice laxative şi antioxidante, ajută la menţinerea sănătăţii ficatului, splinei şi stomacului.

Studii recente arată că beneficiile consumului de prune sunt numeroase, oamenii care consumă zilnic câte 6 prune pe o perioadă de 3 săptămâni sunt mai puţin predispuşi la afecţiuni ale oaselor, cancer de colon, nivelul colesterolului crescut.

Prunele sunt excelente pentru îmbunătăţirea stării celor care suferă de arteroscleroză, hipertensiune sau boli de rinichi. Colorantul numit resveratrolul, care se găseşte în aceste fructe, este unul dintre cei mai puternici antioxidanţi, de 5o de ori mai puternic decât vitamina E, de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.

Prunele sunt printre cele mai bune fructe care luptă împotriva oboselii, scăderii memoriei, constipaţiei. Conţinutul bogat de săruri minerale, vitamine şi alte substanţe, fac din aceste fructe ideale pentru diete şi prevenirea multor boli grave.

Beneficiile consumului de prune – cresc capacitatea de memorare, fiind excelente în boli precum Alzheimer

Flavonoidele prezente în compoziţia prunelor asigură protecţie mai mare împotriva tulburărilor cognitive legate de înaintarea în vârstă, precum sunt bolile Parkinson sau Alzheimer. Aceste flavonoide cresc capacitatea de învăţare şi memorare.

Studiile au mai demonstrat că prunele orientale au imunostimulatori ce stimulează producerea de oxid nitric în organism, ceea ce împiedică fezabilitatea celulelor tumorale şi previn numeroase boli grave.

Beneficiile consumului de prune – asigură sănătatea sistemului nervos şi circulaţiei sângelui

Prunele sunt fructe excelente pentru păstrarea sănătăţii celulare. Ele sunt surse bogate de fier şi cupru, elemente ce sprijină formarea celulelor roşii, facilitând purificarea sângelui şi îmbunătăţind circulaţia acestuia. Cuprul ce se găseşte în prune ajută la menţinerea sănătăţii nervilor, la absorbţia fierului, la formarea colagenului şi prevenirea osteoartritei.

Beneficiile consumului de prune – previn osteoporoza şi sunt excelente pentru tratarea menstruaţiei dereglate

Faptul că prunele sunt bogate surse de vitamina K, le face un element important în coagularea sângelui şi sănătatea oaselor. Deficitul de vitamina K duce la pierderi de sânge şi fragilitatea oaselor. Aşadar, femeile ar trebui să fie mari consumatoare de prune. Prunele uscate sunt recomandate pentru prevenirea osteoporozei. Polifenolii şi potasiul din prune îmbunătăţesc densitatea osoasă şi previn pierderea masei oase din cauza deficitului de hormon ovarian. Consumul de prune ajută la menţinerea sănătăţii oaselor chiar şi atunci când procesul de deteriorare a început.

Prunele sunt perfecte pentru tratarea menstruaţiei neregulate şi ajută şi la detoxifierea stomacului. De asemenea, ajută la răcirea corpului în stările de bufeuri şi stările sufocante de la căldura excesivă din corp.