Beneficiile consumului de nuci verzi

1 2 jpg jpeg

Nucile sunt fructe deosebit de importante pentru sănătatea omului, acestea conţin omega 3, şi au un efect antiinflamator similar cu cel al medicamentelor puternice, fără efectele secundare ale acestora. Puterea de vindecare a nucilor se extinde la boli precum reumatism, artrita sau boli de inimă.

Beneficiile consumului de nuci verzi – nucile previn bolile de inimă

Studiile au arătat că o cantitate moderată de nuci, fără a mări grăsimile şi caloriile totale ale regimului, coboară nivelul de ser-colesterol şi modifică favorabil profilul de lipo-proteine al omului sănătos.

Atât nucile, cât şi cojile de nuci conţin un compus cristalin, acidul elagic, care are o importantă semnificaţie terapeutică pentru tratarea hipertensiunii, a cancerului epidemic şi a paraliziei musculare provocată de şocuri electrice. De altfel, acidul elagic din nuci este un puternic sedativ, ce oferă o noapte întreagă de odihnă.

Beneficiile consumului de nuci verzi – afecţiunile stomacului şi cele ale pielii dispar

Coaja verde a nucilor este folosită pentru combaterea afecţiunilor la nivelul stomacului, de exemplu diverse infecţii. În plus, coaja verde de nucă vindecă eczeme, negi şi alte leziuni ale pielii. Dar consumul de miez de nuci verzi are şi mai importante beneficii. Acesta este fantastic pentru dizolvarea şi eliminarea calculilor renali şi biliari. Sute de pacienţă chinezi s-au vindecat de pietre, folosind două ceşti şi un sfert de miez crud de nuci fiert în ulei de măsline. Miezul de nucă se pisează apoi bine şi se face pastă alături de două linguriţe şi un sfert de miere brună. Tratamentul se ia pe o perioadă de două zile, iar cei mai mulţi dintre pacienţi au declarat că pietrele fuseseră eliminate.

Nucile reprezintă, de altfel, unul din alimentele de bază pentru a trata oboseala, stresul şi depresia, deoarece sunt una dintre cele mai bogate surse de serotonină. Asta înseamnă că sunt excelente în curele de slăbire, căci dau senzaţia de saţietate şi ajută în controlul poftei necontrolate de mâncare. De altfel, este mai puţin cunoscut faptul că aroma dulce a lemnului de nuc, de la rumeguş, are un efect relaxant şi liniştitor similar cu al fumului de marijuana.

Beneficiile consumului de nuci verzi – nuca, sursă excelentă de relaxare şi odihnă

Coaja de nucă verde pusă la macerat este un remediu excelent pentru varice. Pe lângă alte efecte deosebite, nucile sunt foarte importante pentru o alimentaţie completă, cât mai sănătoasă. Substanţele nutritive din nuci, precum potasiu, zinc, calciu, vitaminele A, B, E şi F, dar şi antioxidanţii pe care îi conţine, sunt foarte importante pentru o creştere armonioasă şi pentru prevenirea bolilor de inimă. În plus, cele mai multe reţete naturiste pentru îngrăşare, eliminarea anemiei sau întărirea sistemului imunitar, conţin şi nuci, printre altele.

Aşadar, nu rataţi perioada nucilor proaspete, pentru multitudinea de vitamine şi beneficii pentru organismul uman. Dulceaţa de nuci sau lichiorul de nuci sunt alternative excelente pentru nucile verzi proaspete.