Beneficiile consumului de nucă de cocos

1 2 jpg jpeg

Nuca de cocos este folosită de cele mai multe ori doar la prăjituri şi alte deserturi, dar ea are multiple beneficii consumată ca atare. Se şti că populaţiile care consumă mari cantităţi de nucă de cocos, sunt printre cele mi sănătoase popoare. Află beneficiile consumului de nucă de cocos din acest articol.

Deşi în unele cercuri nuca de cocos este blamată din cauza grăsimilor saturate pe care le conţine, studii recente au demonstrat că acestea au efecte extraordinare asupra organismului. Uleiul de nucă de cocos ajută la normalizare lipidelor din sânge, poate preveni dezvoltarea bolilor de rinichi şi a vezicii biliare, protejează ficatul în urma acţiunii nocive a alcoolului şi altor toxine, îmbunătăţeşte controlului nivelului de zahăr din sânge.

Beneficiile consumului de nucă de cocos – curăţă tenul de acnee şi este un bun antibacterian

Fructul în sine are proprietăţi antivirale, antibacteriene şi antifungice. Pe lângă aspectul sănătos pe care îl oferă părului şi pielii (gravidele sunt sfătuite să se ungă pe burtici cu ulei de cocos pentru prevenirea vergeturilor), nuca de cocos ajută în absorbţia mineralelor, lucru ce îmbunătăţeşte şi întăreşte dantura şi oasele.

Apa de cocos, lichidul conţinut în fruct, este un excelent energizant pentru sportivi, deoarece este bogată în potasiu şi alte minerale. 200 de grame de nucă de cocos conţine 27 de grame de grăsime, 3 grame de proteine şi 12 grame de carbohidraţi, mare parte sunt fibre.

Grăsimea din uleiul de nucă de cocos este metabolizată diferit, aceasta se duce direct la ficat, unde este folosit ca sursă rapidă de energie sau transformat în cetone, acestea având rol terapeutic în boli ca epilepsie sau Alzheimer.

Beneficiile consumului de nucă de cocos – ajută în curele de slăbire însoţite de activitate sportivă

În curele de slăbire, atunci când faci mult sport, ai nevoie de grăsimi cu lanţ mediu, deoarece acestea cresc consumul de energie. Aşadar, nuca de cocos şi uleiul din nucă de cocos sunt aliaţi puternici în lupta cu kilogramele.

Uleiul de nucă de cocos are puteri antibacteriene foarte eficiente. Acidul lauric, pe care nucile de cocos în conţin în proporţie de 50%, ucide bacteriile, ciupercile şi viruşii. S-a dovedit a fi foarte bun în candidoze.

Datorită modului în care este metabolizat cocosul, acesta are legătură cu eliberarea de corpi cetonici, despre care se şti că taie pofta de mâncare. De asemenea, nuca de cocos ajută la scăderea colesterolului rău din sânge şi creşte colesterolul bun.

Beneficiile consumului de nucă de cocos – excelent pentru hidratarea pielii şi strălucirea părului

Nuca de cocos hidratează pielea, aduce strălucire părului şi unghiilor şi fereşte pielea de arsuri. Nu ezita să foloseşti uleiul de cocos pentru elasticitatea pielii, pentru curăţarea tenului şi strălucirea părului.

Uleiul de nucă de cocos creşte arderea ţesutului adipos şi taie pofta de mâncare, ceea ce îl face un extrem de bun aliat împotriva obezităţii. 30 de ml de ulei de nucă de cocos reduce semnificativ indicele de masă corporală.