Beneficiile consumului de chefir

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, câteva dintre beneficiile consumului de chefir pentru sănătate!

Beneficiile consumului de chefir - poate fi consumat de persoanele intolerante la lactoză

E util persoanelor cu intoleranţă la lactoză. Kefirul conţine o varietate de bacterii despre care se crede că descompun lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă naturală a enzimei lactice. Astfel, persoanele afectate se pot bucura de acest produs lactat.

Beneficiile consumului de chefir - stimulează sistemul imunitar

Chefirul ajută la modularea imunitară pozitivă, necesară pentru a distruge viruşii şi bacteriile care pătrund în organism.

Beneficiile consumului de chefir - bogat în vitamine

Chefirul este o sursă bogată de vitamine - B şi K, dar şi de minerale importante precum calciul şi magneziul. Aceşti compuşi nutritivi ajută la reglarea funcţionării tuturor organelor interne.

Beneficiile consumului de chefir - întăreşte sistemul digestiv

Chefirul e o sursă importantă de microorganisme sănătoase, cunoscute sub denumirea de probiotice, care pot ajuta la păstrarea funcţiei digestive în parametri normali. Astfel, consumul de chefir este de mare ajutor în tratamentul diareei, reduce flatulenţa şi reglează digestia.

Folosit în timpul tratamentului cu antibiotice, poate ajuta la refacerea florei intestinale şi poate scădea riscul de diaree.

Beneficiile consumului de chefir - previne cancerul de sân

Un studiu publicat în ,,Journal of Medicinal Foods”, în anul 2007, susţine despre chefir că poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase de la sân.