Beneficiile consumului de ap─â de cocos

2 jpg jpeg

Apa de cocos nu trebuie confundată cu laptele sau uleiul de cocos, ea fiind de fapt lichidul limpede conţinut de miezul nucilor de cocos încă verzi, care nu au ajuns la maturitate.

Aceasta con┼úine carbohidra┼úi u┼čor digerabili sub form─â de zah─âr ┼či electroli┼úi (potasiu, calciu ┼či magneziu), dar ┼či multe alte vitamine (B-uri ├«n special) ┼či minerale (fier, fosfor, zinc etc.)

Iat─â, a┼čadar, c├óteva motive pentru a consuma ap─â de cocos!

Beneficiile consumului de ap─â de cocos - este aproape...ap─â

A┼ča cum sugereaz─â ┼či denumirea sa, apa de cocos con┼úine ├«n propor┼úie de 95% ap─â, motiv pentru care aceasta este o surs─â excelent─â de hidratare.

Beneficiile consumului de ap─â de cocos - ideal─â pentru persoanele care fac sport

Cu toate c─â apa de cocos con┼úine la un litru 400 mg de sodiu, acest nutrient are un rol important pentru buna func┼úionare a nervilor ┼či a musculaturii.

Persoanele care practic─â antrenamentele de intensitate mare, pierd mai mult─â sare ┼či potasiu, motiv pentru care este indicat s─â se consume apa de cocos.

Beneficiile consumului de ap─â de cocos - con┼úine potasiu ┼či magneziu

Potasiul este un mineral vital pentru organism, necesar pentru buna funcţionare a sistemului nervos, astfel că un litru de apă de cocos îţi va furniza 13% din necesarul zilnic de potasiu. De asemenea, un litru de apă de cocos pe zi furnizează 14% din necesarul zilnic de magneziu.

Beneficiile consumului de apă de cocos - previne îmbătrânirea prematură

Apa de cocos con┼úine un compus numit citokinin─â care protejeaz─â celulele ├«mpotriva ├«mb─âtr├ónirii ┼či a cancerului.

Beneficiile consumului de ap─â de cocos - u┼čureaz─â digestia

Consumul regulat de ap─â de cocos te ajut─â s─â elimini mai repede toxinele din organism ┼či s─â ai o digestie bun─â.

Beneficiile consumului de ap─â de cocos - ├«nt─âre┼čte imunitatea

Acidul lauric din apa de cocos are propriet─â┼úi antibacteriene, antifungice ┼či antivirale. El ajut─â la ├«nt─ârirea sistemului imunitar prin protejarea corpului de ac┼úiunea factorilor externi. De asemenea, apa de cocos ajuta la tratarea candidozei si la indepartarea parazitilor intestinali.

Beneficiile consumului de apă de cocos - menţine sănătatea rinichilor

Despre apa de cocos s-a demonstrat c─â ajut─â la remedierea problemelor de rinichi, inclusiv la eliminarea pietrelor.