Beneficiile ceaiului de ananas

1 2 jpg jpeg

Fructele de ananas conţin bromelină, fibre, fitonutrienţi (acid cumaric, acid clorogenic), pectine, polizaharide, potasiu, magneziu, fier, mangan, acid folic, vitamina C, B5, B6, B1, antioxidanţi şi polifenoli (betacaroten). Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai preţios compus, capabil să accelereze digestia proteinelor.

Ananasul are proprietăţi antiinflamatorii, purgative, detoxifiante, antidepresive şi are efect revigorant. Fructul deloc grăsimi sau colesterol şi are doar 50 de calorii per 100 grame, multe fibre şi proteine, ceea ce îl face ideal în curele de slăbire.

Ananasul poate fi consumat ca atare sau sub formă de ceai din coajă de ananas. Iată ce beneficii aduce sănătăţii infuzia de ananas!

Beneficiile ceaiului de ananas - ajută la slăbire

Dacă vrei să scapi ­într-un timp scurt de câteva kilograme, atunci ceaiul de păpădie este remediul de care ai nevoie. Are un puternic efect depurativ, diu­retic şi sudorific. Dacă-l asociezi cu ananas, rezultatul este garantat.

Şi asta pentru că ananasul conţine bromelină, o enzimă care accelerează metabolismul, dă senzaţia de saţietate şi te ajută să-ţi ţii greutatea sub control.

Bei două căni cu ceai pe zi, timp de o săptămână. E bine să nu faci o cură îndelungată cu acest ceai, deoarece are efect demineralizant.

Atât ceaiul de ananas cât şi fructul in sine sunt recomandate în curele de slăbire. El ajută la eliminarea apei din organism şi ameliorează aspectul de coajă de portocală al pielii (celulita).

Beneficiile ceaiului de ananas - are afect antiinflamator

Urzica şi ananasul se combină foarte bine - ambele au efect diuretic şi elimină apa din ţesutul adipos. A doua calitate a lor este faptul că inhibă senzaţia de foame. Aşa că poţi înlocui orice gustare cu acest ceai exotic. Prepari un ceai obişnuit de urzică, în care adaugi 30 ml suc proaspăt de ananas.

În plus, ananasul şi urzica au efect antiinflamator, de aceea un ceai călduţ îţi va ameliora durerea în gât sau pe cea reumatică.

Beneficiile ceaiului de ananas - reglează tensiunea arterială

Atât fructul în sine cât şi ceaiul de ananas conţin cantităţi importante de potasiu, care contracarează efectele sodiului asupra organismului, reglează tensiunea arterială, nivelul zaharurilor din sânge şi menţine sănătatea inimii.