Alimentele care ţin la distanţă bolile de inimă

2 jpg jpeg

Alimente care ţin la distanţă bolile de inimă: vişine

Vişinele proaspete conţin mulţi antioxidanţi şi ajută la ameliorarea durerile datorită proprietăţilor antiinflamatoare. De asemenea, previn apariţia bolilor grave, printre care afecţiunile cardiace şi accidentul vascular cerebral. Acest lucru se datorează pectinei, o fibră solubilă care ajută la diminuarea colesterolului din sânge.

Alimente care ţin la distanţă bolile de inimă: avocado

Fructul de avocado reprezintă o sursă bogată de grăsimi monosaturate, care scad nivelul colesterolului din sânge şi previne, astfel, riscul de infarct sau de accident vascular cerebral.

De altfel, un studiu recent a demonstrat că o dietă echilibrată şi consumul frecvent de avocado au ca afecte reducerea colesterolului rău.

Alimente care ţin la distanţă bolile de inimă: merişoare

Merişoarele sunt considerate încă din vechime drept un remediu miraculos pentru bolile tractului urinar. Dintre toate fructele cunoscute, merişoarele conţin cei mai mulţi antioxidanţi, ceea ce le transformă în importante arme de apărare a sănătăţii.

În compoziţia lor veţi regăsi acizi (citric, lactic), proteine, vitamine (A, B1, B2, B3, C, E), dar şi uleiuri şi săruri minerale. Însă, studiile au arătat că aceste fructe au efecte benefice la nivelul funcţionării inimii, dar previn şi anumite tipuri de cancer şi reduc infecţiile.

Alimente care ţin la distanţă bolile de inimă: afinele

Afinele sunt bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale. Astfel, le ajută la prevenirea bolilor cardiace, a cancerului şi favorizează capacitatea organismului de a dizolva colesterolul rău.

Alimente care ţin la distanţă bolile de inimă: seminţele de dovleac

Seminţele de dovleac reprezintă o sursă bogată de proteine, fibre, mangan, magneziu, fosfor, dar mai ales zinc, un mineral esenţial pentru imunitate, creşterea şi diviziunea celulelor, precum şi pentru somn, starea generală de spirit, sănătatea ochilor şi a pielii.

Alimente care ţin la distanţă bolile de inimă: seminţele de chia

Seminţele de chia sunt bogate în antioxidanţi, fibre solubile şi minerale, Omega 3 şi mai mult calciu decât laptele. Consumul frecvent de seminţe de acest fel are un efect benefic şi asupra sănătăţii cardiovasculare. Reglează nivelul colesterolului din sânge şi tensiunea arterială. Astfel, sunt înlăturaţi unii dintre cei mai mari factori de risc care stau la baza declanşării afecţiunilor inimii.