Alimente pe care să nu le mănânci. 5 mâncăruri interzise de nutriţionişti

1 2 jpg jpeg

Alimente pe care să nu le mănânci: pâinea albă

Pâinea albă. Acest aliment este preparat din făină albă rafinată şi conţine şi numeroşi aditivi, afânători, îndulcitori şi conservaţi. Pâinea albă conţine puţini nutrienţi şi fibre dietetice. Practic, este un produs care nu aduce nici un aport organismului nostru.

De exemplu, ca să vedeţi cât rău ne face acest produs, o felie de pâine albă are în jur de 70-90 calorii, iar o pâine cu 12 felii are peste 1000 de calorii. Este o adevărată bombă calorică.

În plus, grâul conţine o cantitate mare de gluten, o proteină care favorizează instalarea bolii celiace. Această proteină are rolul de a lega aluatul, astfel încât să fie elastic, uşor de modelat. Acest ingredient se face vinovat de numeroase cazuri de intoleranţă digestivă, care se manifestă prin balonare, dureri abdominale, constipaţie şi senzaţie de oboseală.

Pe de altă parte, cerealele de tipul grâului pot creşte nivelul colesterolului cu până la 60%. Acest tip de colesterol este asociat cu bolile cardiace şi cu cele cardiovasculare.

Margarina conţine grăsimi trans. Aceste grăsimi se găsesc în mod natural în lactate şi în produse din carne, dar marea majoritate se formează în timpul hidrogenării uleiului vegetal care se transformă în ulei semi-solid. Margarina poate agrava boli, cum ar fi colita şi artrita. Pe de altă parte, întăritorii folosiţi în prepararea acestui aliment includ şi metale toxice. Ele pot provoca probleme pulmonare şi renale, boli maligne, hipertensiune arterială şi ateroscleroză. În plus, conform unui studiu, un stil alimentar bogat în grăsimi trans dublează şansa de atac de cord şi scade speranţa de viaţă. Aşa că este justificat ca margarina să fie printre alimentele pe care să nu le mănânci niciodată.

Icrele din comerţ – pe lista cu alimente pe care să nu le mănânci niciodată

Icrele din comerţ. Acestea conţin de fapt foarte puţine icre. Ele sunt pline de E-uri, conservanţi, grăsimi şi sare. De aceea, icrele din comerţ sunt un preparat periculos pentru sănătate şi nu ar trebui să-l eviţi cât se poate de multă. Dacă totuşi vă plac icrele şi vreţi să le consumaţi, atunci e bine să faceţi un efort şi le pregătiţi în casă.

Merdenelele. Produsele din patiserie sunt preparate din făină albă, margarină, grăsimi şi aditivi. Ce poate să fie mai rău decât aceste ingrediente? E clar că toate aceste ingrediente transformă merdenelele în adevărate bombe calorice. E bine să ştii că ele nu conţin deloc nutrienţi şi nu aduc niciun beneficiu organismului. Aşa că, pune-le pe lista cu alimente pe care să nu le mănânci niciodată.

Încheiem lista cu alimente pe care să nu le mănânci niciodată cu popcorn pentru microunde. Sunt studii numeroase care au demonstrat că acest aliment este cancerigen, fiind plin de grăsimi nesaturate.