Alimente de evitat pe caniculă

1 2 jpg jpeg

Alimentele condimentate

Unele dintre alimentele de evitat pe caniculă sunt cele condimentate. Unele studii au demonstrat că un consum capsaicină, care se găseşte în ardei iuţi, piper cayenne, este corelat cu o creştere de scurtă durată a temperaturii corpului şi, deşi este doar temporar, atunci când afară este foarte cald, nu te vei simţi foarte confortabil.

Alimentele cu un conţinut ridicat de grăsimi

În zilele caniculare, nutriţioniştii recomandă evitarea mâncărurilor care au un conţinut mare de grăsimi, fiindcă acestea se digeră mai greu.

Fripturile şi burgerii suculenţi, bogaţi în proteine, nu fac casă bună cu canicula. Cel mai bine este ca în aceste zile să reducem consumul de de proteine, pentru că sunt foarte greu de digerat.

Este nevoie de diferite molecule şi enzime pentru a transforma o bucată de carne în nutrimenţi pe care organismul îi poate utiliza. Atunci cand corpul „lucrează“ la proces, se creează căldură. De aceea, evită consumul de carne şi apelează mai mult la legume şi fructe. Nu în ultimul rând, nu uita de cei doi litri de apă recomandaţi zilnic.

Alimente diuretice

Dacă vrei să rămâi hidratat, este important să eviţi alimente precum cafeaua, băuturile carbogazoase, ceaiul care conţine cofeină, dar şi alimentele precum mango, feniculul, anghinarea, sparanghelul. Sosurile sunt, de asemenea, de evitat.