Alimente cu termene de valabilitate mai lungi

1 2 jpg jpeg

Sucurile

Datorită aditivilor alimentari şi substanţelor chimice pe care le conţin băuturile carbogazoase, astfel că ele ,,rezistă'' mult timp de la data expirării înscrise pe ambalaj.

Durata medie de depozitare a sucurilor dietetice este de până la patru luni după termenul de valabilitate, în timp ce băuturile acidulatate rezistă chiar şi nouă luni.

Untul

Untul, spre deosebire de alte produse lactate, poate fi congelat şi consumat astfel în siguranţa chiar şi după termenul de expirare afişat pe ambalaj. Aşadar, dacă ai în frigider un pachet de unt care este aproape să expire, depozitează-l în frigider şi foloseşte-l în întregime data viitoare când faci o prăjitură.

Puiul

Puiul crud NU trebuie consumat sub nicio formă dacă termenul de valabilitate tocmai a trecut. În schimb, puiul imediat congelat poate fi gătit şi consumat chiar şi la un an de la data expirării.

Cerealele

Cerealele îşi pierd din savoare şi din consistenţa crocantă dacă depăşesc termenul de valabilitate, însă adevărul este că cerealele procesate (care conţin zahăr şi alţi aditivi) rezistă până la şase luni de la termenul înscris pe ambalaj, cu condiţia să fie depozitate într-un container etanş.