Alimente care scad colesterolul

1 2 jpg jpeg

Explicaţia este simplă: sângele are nevoie de antioxidanţi, aşa cum sunt pectina şi vitaminele C şi E, pentru a anula radicalii liberi. Numai aşa colesterolul nu se va depune pe artere. Iată câteva alimente care ajută la scăderea colesterolului:

Alimente care scad colesterolul: ceaiul verde

Ceaiul verde, această băutură minune, poate reduce colesterolul rău şi accelera creşterea celui bun, dacă este consumat în mod regulat.

Fructele oleaginoase scad colesterolul

Acestea sunt surse bogate de acizi graşi polinesaturaţi care reduc nivelul colesterolului din sânge şi întăresc vasele sangvine. Totuşi, consumul lor trebuie limitat la 40-50 de grame pe zi, deoarece sunt bogate în calorii.

Alimente care scad colesterolul: fulgi de ovăz

În cazul unui nivel ridicat de colesterol, vă puteţi începe ziua cu fulgi de ovăz la micul dejun - sunt bogaţi în fibre care limitează absorbţia colesterolului în sânge.

Alimente care scad colesterolul: bananele

Bananele reprezintă surse bogate de potasiu şi fibre, care ajută la menţinerea sănătăţii inimii şi un nivel echilibrat al colesterolului.

Alimente care scad colesterolul: avocado

Fructul de avocado conţine mai mult potasiu decât bananele, fiind bogat în grăsimi monosaturate care îmbunătăţesc activitatea cardiacă. De asemenea, avocado reduce colesterolul rău şi îl creşte pe cel bun.

Usturoiul scade colesterolul

Usturoiul scade presiunea arterială, reduce nivelul colesterolului rău şi previne formarea cheagurilor de sânge.

Efectul lui benefic se datorează unei substanţe - alicina, care reduce depunerile de grăsime de pe vasele de sânge, reglând nivelul lipidelor şi proteinelor.

Alimente care scad colesterolul: fasolea şi lintea

Incluse în alimentaţie în mod regulat, fasolea şi lintea îmbunătăţesc nivelul colesterolului şi îl păstrează în limite normale.

Alimente care scad colesterolul: afinele

Afinele au cea mai mare capacitate antioxidantă dintre toate fructele şi conţin vitamina C, vitamine din complexul B, E, A, cupru, seleniu, zinc şi fier (întăreşte imunitatea prin creşterea hemoglobinei şi a concentraţiei de oxigen din sânge).

Spanacul ajuta la scaderea colesterolului

Spanacul conţine luteină, un pigment gălbui întâlnit şi în gălbenuşul de ou. Luteina ajută la regenerarea celulară şi previne îmbătrânirea. O jumătate de cană de alimente bogate în luteină, consumată în fiecare zi, distruge orice urmă de colesterol rău (responsabil de blocajul arterial).

Alimente care scad colesterolul: ciocolata neagră

Antioxidanţii din ciocolata neagră pură cresc colesterolul bun cu 24% în doar 12 săptămâni de consum moderat, au arătat numeroase studii recente.

Somonul este foarte bun in cazul unui colesterol marit

Bogat în acizi graşi Omega 3, somonul ajută la menţinerea sănătăţii inimii, previne apariţia atacului de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale. Introdus în alimentaţie, somonul dar şi alte feluri de peşte mai gras (sardine, hering) ajută la reducerea colsterolului ,,rău” cu 4%.