Alimente care previn atacul de cord

1 2 jpg jpeg

Iată câteva alimente care pot preveni atacul de cord!

Alimente care previn atacul de cord: merişoare

Sunt utilizate de mult timp în maladiile tractului urinar, însă studii recente au demonstrat că au numeroase alte beneficii - îmbunătăţesc sănătatea inimii şi pe cea orală, previn anumite forme de cancer şi ajută la reducerea efectelor infecţiilor. Au un conţinut ridicat de polifenoli, cu calităţi antioxidante, antiimnflamatoare şi antimicrobiene.

Alimente care previn atacul de cord: seminţele de chia

Popularitatea lor a crescut în ultimii ani şi acest lucru nu este o surpriză, întrucât au un nivel ridicat de nutrienţi şi sunt slabe din punct de vedere caloric.

Bogate în antioxidanţi, fibre solubile şi minerale, seminţele de chia reprezintă o sursă importantă de acizi graşi Omega 3. În plus, acestea conţin mai mult calciu decât laptele.

Alimente care previn atacul de cord: vişinele

Conţin un nivel ridicat de antioxidanţi şi au efect antiinflamator, ajută la îmbunătăţirea calităţii somnului şi la recuperarea după accidente sportive - dureri musculare, inflamaţii şi slăbiciune.

Alimente care previn atacul de cord: avocado

Este o sursă bună de grăsimi monosaturate, care contibuie la scăderea nivelului de colesterol rău, reducând riscul de infarct şi accident cerebral. Este recomandat să se consume măcar o porţie de avocado pe zi.

Alimente care previn atacul de cord: afine

Cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, vitamine şi minerale pot contribui la menţinerea sănătăţii inimii, a ochilor, îmbunătăţesc funcţiile neuronale şi previn cancerul. Nu în ultimul rând, încetinesc procesul de îmbătrânire, fiind o alternativă ieftină la cremele antirid scumpe.

Alimente care previn atacul de cord: seminţele de dovleac

Sunt o sursă bună de proteine, fibre, magneziu, mangan, fosfor, zinc - importante pentru imunitate, creşterea celulară, somn, stare de spirit, sănătatea ochilor şi a pielii.