Alimente care previn apariţia cancerului

1 2 jpg jpeg

Totuşi, proteinele pot deveni ineficiente în cazul în care celulele suferă modificări ale ADN-ului şi mutaţii sau dacă organismul este ,,bombardat'' cu toxine şi chimale, care anulează funcţiile de apărare ale sistemului imunitar.

Drept urmare, studii recente arată că celulele sunt afectate în timpul procesului de chimioterapie, iar acestea dau naştere unor proteine care susţin înmulţirea celulelor canceroase, făcându-le şi mai rezistente.

Cu toate acestea, există anumite alimente şi compuşi care împiedică şi previn formarea celulelor canceroase!

Strugurii şi resveratrolul

Un studiu realizat la Universitatea de Medicină din Illinois, SUA, şi publicat în prestigioasă revista "Science", arată că această substanţă naturală blochează proliferarea celulelor canceroase în timpul a trei stadii importante de dezvoltare.

Un alt studiu, făcut de dată această în Austria, arată că resveratrolul previne câteva tipuri de cancer, dar şi anumite metastaze, între care şi metastazele la oase. Resveratrolul poate, de asemenea, să blocheze efectul cancerigen al unei diete bogate în grăsimi animale.

Zeci de studii de laborator şi de medicină experimentală demonstrează acţiunea de prevenire a bolii canceroase, cu această substanţă. Acţiunea să anticancerigenă este diversificată, puternică şi... sofisticată, resveratrolul blocând replicarea celulelor canceroase, blocând formarea de vase de sânge în jurul tumorii, dar şi stimulând sistemul imunitar să atace formaţiunile tumorale.

Roşiile şi licopenul

Consumul de licopen, compusul ce dă tomatelor culoarea roşie caracteristică, este asociată unui risc redus de cancer la prostată.

Licopenul - un pigment sau carotenoid ce se găseşte în pasta şi sosul de roşii (şi în mai mică măsură în roşiile neprocesate) - a mai fost studiat, în mare parte cu ajutorul celulelor de prostată canceroasă. În cel mai nou studiu, ce a fost realizat în Chicago, cercetătorii au folosit celule de prostată benigne obţinute de la subiecţi sănătoşi.

Rezultatele studiului arată că, în comparaţie cu soluţia placebo, licopenul a avut mai multe efecte anti-cancer şi antioxidante asupra celulelor de prostată. Mai multe proteine celulare prezentau schimbări semnificative; alte studii au arătat că aceste schimbări sunt asociate suprimării tumorilor canceroase şi reducerii inflamaţiei şi a proliferării celulelor canceroase.

Uleiul natural de cânepă

În cazul bolnavilor de cancer, uleiul din seminţe de cânepă previne efectele secundare ale chimioterapiei şi creşte semnificativ calitatea vieţii pacienţilor.

Turmeric

Turmericul conţine curcumină, un puternic antioxidant, cu numeroase beneficii pentru sănătate - are acţiune anticancerigenă şi inhibă dezvoltarea tumorilor canceroase şi a metastazelor (cancer de sân, de stomac, de colon, de plămâni, de piele).