Alimente care îţi dau energie pe timp de caniculă

1 2 jpg jpeg

În primul rând trebuie să ţii cont de câteva reguli generale care te vor ajuta să previi apariţia oboselii.

Organismul uman este programat genetic să susţină digestia la un astfel de interval de timp, acesta fiind şi ritmul în care stomacul şi intestinele secretă colecistokinina, un hormon implicat în digestie.

De asemenea, nu este indicat să sari peste micul dejun. Dimineaţa creierul nu mai are suficientă glucoză care să-l ajute să funţioneze optim, dacă nu îi este furnizată prin alimentaţie.

Iată, aşadar, câteva alimente care te vor menţine hidratat şi energic pe timp de vară!

Pepenele verde

Gustos, plin de vitamine şi de apă, pepenele verde este fructul care ne hidratează şi ne răcoreşte pe timp de vară.

Pepenele verde este bogat în vitamine B, necesare pentru producerea de energie. Este o bună sursă de vitamina B6, B1, magneziu şi potasiu, care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos.

Roşia

Multă lume nu ştie că roşiile, prin consumul lor, ne protejează cu o peliculă invizibilă de razele nocive ale soarelui. Include-le zilnic în alimentaţia ta sau în salate.

Iaurtul

Iaurtul este bogat în proteine, fiind ideal pentru consum în zilele toride de vară. În plus, iaurtul are un efect răcoritor asupra stomacului. Îl poţi combina, de asemenea, cu fructe proaspete pentru un plus de savoare.

Castraveţii

Dacă nu aveţi timp pentru a bea suficiente lichide, unul dintre trucuri este să mâncaţi castravete deoarece conţine 90% apă. Acesta te va ajuta să te hidratezi.

Este o sursă importantă de vitamina A, B şi C. Toate aceste susbtanţe ajută la stimularea sistemului imunitar şi ne oferă energie. Puteţi face, de asemenea, un suc de castravete cu spanac şi morcov.

Portocalele

Consumate ca atare sau sub formă de fresh proaspăt, potocalele sunt bogate în fibre şi vitamina C şi oferă aproape instantaneu un plus de energie.

Apa de cocos

Apa de cocos este o sursă bogată de potasiu, un mineral esenţial pentru buna funcţionare a inimii, a rinichilor, a muşchilor, a nervilor, a oaselor şi a sistemului digestiv.

De asemenea, este bogată în calciu, magneziu, antioxidanţi şi electroliţi care asigură o bună hidratare a organismului.