Alimente care au grijă de sănătatea plămânilor

2 jpg jpeg

Pentru a avea plămâni sănătoşi, este important să ne păstrăm o greutate echilibrată şi să limităm pe cât posibil expunerea la poluanţii din aer. În plus, alimentaţia joacă şi ea un rol esenţial.

Iată, aşadar, o listă cu alimentele care protejează plămânii!

Broccoli, spanac, morvoci şi soia. Potrivit unui studiu publicat de prestigioasa revistă americană Jama, fitoestrogenii conţinuţi în aceste alimente te protejează de riscul tumorilor pulmonare. Consumându-le în mod constant, ai cu 45% la multe şanse să nu faci astfel de boli.

Morcovii. Furnizează vitamina A şi C. Vitamina A are legătură cu sănătatea pulmonară şi un nivel ridicat de vitamina A reduce dezvoltarea de boli pulmonare. Vitamina C este un antioxidant puternic, care are capacitatea de a ajută plămânii pentru a se vindeca de la interior spre exterior şi pentru a preveni daunele pulmonare. Morcovii, de asemenea conţin licopen, falcarin, beta-caroten, luteină şi zeaxantina, care sunt agenţi puternici împotriva cancerului.

Ceapa. Aceasta oferă vitamina C, vitamina B6 şi alte elemente nutritive esenţiale care dau corpului toată energia de care are nevoie pentru a se vindeca. De asemenea, are proprietăţi anticancerigene. O altă componentă pe care o conţine ceapa este quercetina, un antioxidant natural care ajută la prevenirea bolilor, cum ar fi cancerul pulmonar.

Peştele. Conţine vitamina D, iar acest lucru pare să fie în legătură directă cu sănătatea pulmonară. Un deficit al acestei vitamine indică posibilitatea de pierdere a funcţiei pulmonare. Peştele gras şi uleiurile de peşte sunt o sursă deosebit de bogată de vitamina D. Peştele este bogat în acizi graşi Omega-3 care oferă o anumită protecţie împotriva mai multor tipuri de cancer, printre care şi cel de plămâni.

Hreanul. Este picant şi are efect puternic încălzitor. Curăţă plămânii şi sinusurile. Este util în cazurile de gripă, dureri şi inflamaţii ale gâtului, digestie slabă, circulaţie deficitară, reumatism.