Alimente bogate în colesterol pe care să le eviţi

1 2 jpg jpeg

Alimente bogate în colesterol pe care să le eviţi: gălbenuş de ou

Gălbenuşul de ou este alimentul cu cel mai ridicat nivel de colesterol, mai precis un singur gălbenuş poate conţine aproape 250 de miligrame. Aşadar, sfatul nostru este să eviţi ouăle prăjite pe cât posibil şi să le înlocuieşti cu o omletă preparată numai din albuşuri de ou.

Alimente bogate în colesterol pe care să le eviţi: ficat

Evită preparatele care conţin ficat, mai ales cel de vită.. Acesta conţine 564 miligrame de colesterol/100 grame. Potrivit American Heart Association, un adult sănătos are nevoie de maximum 300 miligrame de colesterol, doza zilnică recomandată.

Alimente bogate în colesterol pe care să le eviţi: unt

Untul, ingredientul cheie din majoritatea dulciurilor, trebuie şi el consumat în cantităţi moderate. Astfel, 100 de grame de unt conţin 215 miligrame de colesterol, în timp ce o linguriţă de unt furnizează 30 de miligrame de colesterol.

Alimente bogate în colesterol pe care să le eviţi: puiul prăjit

Deşi puiul face parte din categoria de carne slabă, modul de gătire poate face diferenţa. De exemplu, o aripioară de pui prăjită conţine mai multă grăsime şi colesterol decât un burger sau o cupă de îngheţată, însă pielea este cea mai dăunătoare.

Alimente bogate în colesterol pe care să le eviţi: produse fast-food

Mâncarea fast-food este delicioasă, dar nu sănătoasă. Un cheeseburger conţine 85 mg de colesterol (nu cel sănătos), iar un hamburger 175 de mg de colesterol. Aşa că, mai bine evită acest gen de mâncare dacă nu vrei să dezvolţi afecţiuni grave.

Alimente bogate în colesterol pe care să le eviţi: carne procesată

Cantitatea de colesterol din carnea procesată depinde de cantitatea de grăsimi adăugate în timpul procesării. Astfel, carnea de miel şi de raţă sunt cele mai bogate în colesterol.