7 lucruri pe care nu le ştiai despre zmeură

2 jpg jpeg

Are un conţinut bogat de vitamina C

Zmeura conţine mai multă vitamina C decât portocalele, sunt bogate în fibre (ajută digestia) şi sunt sărace în calorii, de aceea trebuie să profiţi din plin de aceste fructe ale verii. Sunt ideale şi celor care se află la dietă.

De ajutor femeilor însărcinate

De asemenea, fructele de zmeură sunt şi o sursă bogată de acid folic, atât de necesar femeilor însărcinate şi celor care vor să rămână gravide. Femeile însărcinate pot consuma şi ceai din frunze de zmeură.

Se găsesc în culori diferite

Ştiai că zmeura poate avea culoarea roşie, purpuriu, dar există şi sortimente ale acestor fructe de culoare neagră? Cel mai dulce şi mai gustos sortiment de zmeură este cea de culoarea aurului. Se estimează că există peste 200 de sortimente ale acestui fruct.

Este simbolul bunătăţii

Ştiai că acest fruct este considerat simbolul bunătăţii? În unele părţi ale Germaniei se credea că zmeura are efect calmant asupra cailor nărăvaşi, în timp ce în Filipine se spune că aceasta alungă spiritele rele.

De ajutor în tratarea răcelilor

Sucul de zmeură are rolul de a întâri imunitatea. De asemenea, siropul de zmeură este benefic persoanelor care suferă de infecţii respiratorii. O cură de două-trei săptămâni cu fructe proaspete de zmeură este benefică pentru copiii care suferă de episoade de amigdalită.

Scade riscul apariţiei cancerului de colon

Consumul de zmeură reduce riscul apariţiei cancerului de colon. Este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători chinezi. Acest lucru se datorează în special fibrelor conţinute de aceasta.

Luptă cu Candida albicans

Un alt beneficiu al fructelor de zmeură este acela că luptă cu Candda albicans. Antocianii care se găsesc în zmeură inhibă dezvoltarea acestei ciuperci şi ajută la eliminarea ei din organism. Se recomandă o cură de două săptămâni, perioadă în care se consumă zilnic aproximativ 300 grame de zmeură proaspătă.