5 reguli pentru alimentaţia din timpul verii

1 2 jpg jpeg

1. Nu sări peste mese

În încercarea de a arăta cât mai bine la plajă vei avea tendinţa de a sări peste micul dejun sau peste masa de prânz. Aceasta este o mare greşeală deoarece te vei înfometa, iar la următoarea masă vei mânca mult mai mult. Astfel, încercarea ta de a arăta mai bine va eşua.

2. Evită băuturile carbogazoase

Băuturile răcoritoare carbogazoase pot fi numite plăceri vinovate, asta pentru că, deşi eşti conştinet de efectele pe care le au, continui să le consumi. Vara ar fi bine să le eviţi, mai ales înainte să pleci la plajă, deoarece zahărul în exces pe care îl conţin te va balona şi îţi va da energie doare pentru o scurtă perioadă de timp.

Mai poţi citi:

- 8 alimente pe care nu trebuie să le ratezi vara asta

- Iată cele mai bune băuturi de vară!

Îngheţată, hot dog şi chiar mâncarea pe care o comanzi la restaurant. De nici unul dintre aceste alimente nu poţi fi sigură, mai ales că nu este preparat de tine. De asemenea, important este să eviţi alimente care nu sunt păstrate corespunzător.

Te-ai obişnuit ca atunci când faci cumpărături să pui pur şi simplu ce-ţi place în coş? Este foarte greşit! Înainte să cumperi ceva trebuie să fi foarte atent la etichetă, mai ales la termenul de valabilitate, dacă nu doreşti să te alegi cu o toxiinfecţie alimentară.

Pe timpul verii nu neglija consumul de apă. Chiar dacă eşti tentat să înlocuieşti apa cu un cocktail servit pe plajă, nu uita că trebuie să te hidratezi corespunzător. Încearcă pe cât posibil să înlocuieşti băuturile răcoritoare carbogazoase cu apă plată, cu ceaiuri sau cu sucuri proaspete de fructe.