5 alimente care alungă insomnia

1 2 jpg jpeg

Brânza mozzarela

Acest tip de brânză conţine o cantitate însemnată de triptofan, un aminoacid care stimulează producţia de serotonină şi are rolul de a calma organismul, inducând în cele din urmă starea de somn.

Somon

Surprinzător, nu-i aşa? Un studiu recent a constatat că persoanele care consumă 600 de miligrame de acizi graşi Omega-3 dorm cu o oră mai mult şi se trezesc de mai puţine ori în timpul nopţii. Astfel, dacă îţi doreşti un somn adânc, consumă somon la cină sau ia suplimente cu Omega-3.

Migdale

Consumul unui pumn de migdale îţi asigură aproape 20% din necesarul zilnic de magneziu, acest mineral având rolul de a relaxa muşchii şi de a te calma. Totodată, migdalele conţin şi triptofan.

O altă variantă o reprezintă seminţele de susan sau cele de floarea-soarelui, bogate, de asemenea, în magneziu.

Fulgi de ovăz

La fel ca cireşele, consumul de cereale integrale stimulează eliberarea melatoninei, un antioxidant care ajută organismul să regleze ritmurile circadiene în timpul somnului, în timp ce carbohidraţii îţi vor asigura oricum un somn dulce şi odihnitor.

Banane

Aceste fructe sunt bogate în magneziu şi potasiu, un alt mineral care stimulează relaxarea musculaturii. Precum brânza mozzarela şi migdalele, banelele reprezintă o altă sursă bogată de triptofan.