10 alimente periculoase din frigider

1 2 jpg jpeg

Persoanele care se păstrează sănătoase ştiu că frigiderul este locul în care se adună cele mai superficiale alimente din punct de vedere nutritiv. Cine face piaţa zilnic şi consumă ceea ce a cumpărat în aceeaşi zi are cele mai mari şanse de a evita bolile grave, care ne dau târcoale de la vârste din ce în ce mai mici.

Iată 10 dintre cele mai periculoase alimente din frigider, care de cele mai multe ori sunt păstrate de la zile întregi la luni, şi cu toate acestea ele încă sunt valabile. Valabilitatea mare a acestor produse indică îmbibarea lor în substanţe extrem de dăunătoare pentru organismul uman.

10 alimente periculoase din frigider – sosurile de dressing, maioneza şi ketchup-ul, printre cele mai toxice

Ketchup-ul, care rezistă luni întregi în frigider şi care este folosit atât la pizza făcută în casă, dar şi la omlete sau alte mâncăruri rapide, conţine sirop de porumb cu un nivel foarte ridicat de fructoză, dar mai conţine şi alte substanţe chimice. Cantităţile mare de fructoză creează dificultăţi ficatului în procesarea acestuia. Ficatul se poate îmbolnăvi mai uşor, iar consumul în exces de fructoză este asociat cu diabetul de tip II.

Surorile ketchup-ului, sosurile dulci şi picante folosite pentru prepararea salatelor conţin conservanţi, lapte, chimicale, toate cu nivel foarte ridicat de fructoză, dar şi zahăr sau ingrediente modificate genetic, precum soia. Sosurile naturale pentru salate trebuie să conţină oţet de mere şi puţin ulei extravirgin de măsline sau in, care dau o savoare deosebită şi ajută la arderea grăsimilor.

Tot în gama sosuri intră şi maioneza, unul dintre cele mai periculoase alimente pentru ficat. Cel din comerţ conţine ulei de soia, făcut din soia modificată genetic (soia a fost printre primele alimente modificate genetic, mai mult de 80% din culturile de soia sunt modificate). Alimentele modificate genetic sunt asociate cu sterilitate şi mortalitatea infantilă.

10 alimente periculoase din frigider – laptele şi iaurtul din comerţ, lactate periculoase

Cele mai multe frigidere sunt pline de produse lactate, precum lapte, frişcă sau brânză, deoarece se crede că acestea ar avea rol important în asimilarea calciului. Cu toate acestea, cele mai multe studii făcute pe produsele lactate din comerţ şi eficienţa lor, arată că acestea pot crea mai multe probleme. Dr. T. Colin Campbell a realizat un studiu în China şi a arătat că produsele lactate, contrar a ceea ce se ştie, nu sunt benefice pentru sănătatea oaselor. Laptele provenit de la animale nu este bun pentru om, mai ales pentru femei. Laptele de nucă, laptele de cocos sau de migale sunt alternative naturale şi cu valori nutriţionale pentru produsele lactate obişnuite.

Margarina sau untul, tot din categoria lactatelor, sunt îmbibate de grăsimi şi chimicale ce se asemănă cu structura plasticului. Ambele alimente aduc un exces de calorii şi grăsimi în corp, ce se depun şi pot contribui la disfuncţionalitatea inimii.

Ouăle neorganice, tot din categoria lactate, conţin hormoni, pesticide, antibiotice şi tulpini de salmonela, aşadar nu este cea mai bună idee să le consumi pentru proteinele lor. Ouăle sunt adevărate surse de proteine, dar cele care provin de la găini ţinute în aer liber, netratate cu hormoni sau alte substanţe chimice.

Iaurtul este un produs făcut din lapte pasteurizat şi deci, conţine lactoză, aşadar, face parte din categoria alimentelor periculoase din frigider. Pentru cine vrea iaurt, poate face iaurt de casă obţinut din lapte proaspăt nefiert de la o sursă sigură, ţinut într-un recipient de lut timp de 24 de ore. Acest iaurt conţine prebioticele de care organismul are nevoie. Varza murată este bogată în probiotice, dar se poate consuma la fel de bine şi iaurt din lapte de cocos.

10 alimente periculoase din frigider – carnea, sucurile şi băuturile alcoolice, adevăraţi duşmani ai ficatului

Carnea prelucrată, precum mezelurile sunt alimente periculoase, care ar trebui să fie consumate mult mai rar decât sunt consumate astăzi de către români. Riscul dezvoltării cancerului de pancreas şi de colon ar scădea drastic dacă populaţia ţării ar renunţa la consumul în exces de carne prelucrată.

Sucurile sunt extrem de periculoase pentru sănătate şi greutatea omului. Conţin foarte mult zahăr şi provoacă o stare metabolică acidă în corp. Sucurile pot fi înlocuite cu succes de fructe proaspete coapte, care sunt dulci şi satisfac nevoia de lichid dulce.

Băuturile alcoolice au devenit un must have în casele românilor. Berea sau vinul alb în frigider este nelipsit. Problema este că băuturile alcoolice afectează grav ficatul, dar şi creierul. Studiile au arătat că atunci când se consumă băuturi alcoolice în exces de către adolescenţi materia cenuşie şi albă dispare în proporţie de 10% la băieţi şi de 13% la fete.