10 alimente interzise când ai colesterolul mare

1 2 jpg jpeg

Nu trebuie să fii nutriţionist ca să ştii că puiul cu cartofi prăjiţi nu ar trebui să facă parte din alimentaţia ta de zi cu zi. Este o mâncare cu nivel ridicat de colesterol şi dacă ai colesterolul mărit trebuie să fii mai atent în ceea ce priveşte dieta.

Mai jos va aratam 10 alimente interzise când ai colesterolul mare:

1. Evită ouăle prăjite

Ouăle sunt o sursă excelentă de vitamine, dar nu şi atunci când ai colesterolul mare. Omleta şi ouăle ochiuri sunt excelente la micul dejun, însă când nivelul colesterolului este foarte ridicat, ar trebui să renunţi o perioadă la ele.

2. Hamburger sau cheeseburger, duşmanii colesterolului

Mâncarea fast-food este delicioasă, dar nu foarte sănătoasă. Un cheeseburger conţine 85 mg de colesterol (nu cel sănătos), iar un hamburger 175 de mg de colesterol. Aşa că, mai bine evită acest gen de mâncare dacă nu vrei să dezvolţi boli grave.

3. Paste cu brânză

Dacă mâncarea ta preferată sunt pastele cu brânză şi ai colesterolul mare, află că de aceea nivelul colesterolului tău a luat-o razna. Persoanele care mănâncă des cartofi prăjiţi sau paste au probleme cu colesterolul. Aşadar, schimbă mâncarea preferată cu ceva mai puţin bogat în colesterol, cum sunt legumele la cuptor sau supele creme.

4. In cele 10 alimente interzise când ai colesterolul mare intra si îngheţata

Îngheţata este printre deserturile cu cel mai ridicat nivel de colesterol, chiar mai mare decât hamburger-ul sau gogoşile. Aşadar, când ai colesterolul mare, renunţă la îngheţată şi înlocuieşte-o cu salate de fructe. Fructele conţin fibre şi vitamine, vitale pentru scăderea colesterolului.

5. Friptură de vită

Carnea de vită este foarte sănătoasă şi gustoasă, dar când colesterolul tău este mare, nu este deloc recomandat să mănânci friptură de vită. O bucăţică de friptură de vită conţine în jur de 22% din nivelul de colesterol pe zi, ceea ce este mult când ai colesterol mare.

6. Spune adio brioşelor

Brioşele la cafea sunt micul dejun cel mai simplu şi delicios. Dar nu şi atunci când colesterolul tău e prea mare. De cele mai multe ori acestea conţin 8 grame de grăsimi într-o singură brioşă şi mult zahăr, exact ceea ce corpul tău cu colesterol mare nu are nevoie.

7. Homarul

O porţie de homar conţine 61 de mg de colesterol, deci nu vrei să mănânci aşa ceva dacă ai colesterolul mare. În general, fructele de mare pot fi un pericol pentru colesterol, dar mâncate în cantitate mică, fierte nu sunt aşa de periculoase.

8. In lista celor 10 alimente interzise când ai colesterolul mare intra bineinteles si puiul prăjit sau şniţelul de pui

Un ciocănel de pui prăjit conţine mai mult colesterol decât un hamburger sau o porţie de îngheţată, deci evită aceste bombe de colesterol. Deşi carnea de pui este considerată ca fiind una dintre tipurile de carne foarte slabe, când vine vorba de şniţel de pui sau ciocănele prăjite, lucrurile se schimbă la polul opus.

9. Spune nu ficatului!!

Ficatul de vită conţine 330 mg de colesterol, ceea ce înseamnă mai mult decât doza zilnică recomandată, care este de 300 de mg. Iar dacă ai colesterolul mare oricum, ar trebui să eviţi ficatul, mai ales cel de vită.

10. Renunţă la gustările precum chipsuri sau alte ronţăieli

Toate gustările care se iau de obicei între mese şi sunt compuse din covrigei, chipsuri sau alte asemenea, conţin mult colesterol, aditivi periculoşi şi dau dependenţă. Aşa că ai un motiv în plus pentru a renunţa la ele, colesterol mare.