Măşti de faţă cu lămâie

1 masti de fata cu lamaie jpg jpeg

Fluctuaţiile de temperatură îşi pun amprenta asupra pielii, provocând uscarea acesteia şi, implicit, ridarea prematură. De aceea, pentru a o menţine hidratată, foloseşte măşti naturale care îţi fac un ten de invidiat.

Zeama de lămâie are efect tonic pentru ten

Dacă te regăseşti în tabăra persoanelor care au tenul gras, lămâia te poate ajuta să scapi de excesul de sebum. Atenţie însă să nu exagerezi cu acest remediu, deoarece în timp poate cauza sensibilitate!

Înainte de culcare, cu ajutorul unei dischete, aplică zeama de la o lămâie pentru maximum 3 minute, apoi clăteşte-te cu apă minerală.

În cazul în care problema ta o reprezintă punctele negre, taie o lămâie felii, aplică miere pe ele şi masează zona cu puncte negre. Pentru ca acest remediu să îţi ofere efecte maxime, se recomandă ca înainte de tratament să stai cel puţin 10 minute la aburi ca să se deschidă porii mai uşor.

Uită de cicatrici cu lămâie!

Trebuie specificat faptul că acest remediu nu se foloseşte pe rănile recente. Astfel, aplică sucul de lămâie proaspăt stors pe cicatricile de pe corp sau faţă timp de 2 săptămâni. Lasă zeama să acţioneze maximum 5 minute, apoi spală bine zona şi aplică o cremă intens hidratantă.

Mască cu citrice

Masca cu suc de portocală şi lămâie are efect tonic asupra tenului. Stoarce zeama de la o portocală, adaugă câteva picături de suc de lămâie şi aplică amestecul obţinut direct pe faţă, cu ajutorul unui disc demachiant. După ce se usucă, clăteşte cu apă călduţă.