Vrei buze voluminoase? Iată care sunt ingredientele la care poți apela. Explicațiile medicului

buze22 jpg

Poți avea buze frumoase și voluminoase și dacă nu treci pragul unui medic estetician. Balsamul de buze, care le hidratează, și măștile te pot ajuta să își îndeplinești visul, cel puțin asta spune medical Cristina Safta.

"Cel mai indicat este să le hidratăm. Este cea mai la îndemână metodă de a le menţine sănătoase şi de a le proteja. 

Pe timpul zilei, ar trebui să folosim balsamuri de buze, chiar şi sub forma unor gloss-uri cu diverse ingrediente recunoscute ca fiind hidratante. Pe parcursul nopţii, ne putem ajuta de ceva mai ocluziv, care să păstreze factorii hidratanţi la nivelul ţesuturilor, precum măştile.

Există măşti dedicate pentru hidratarea buzelor, dacă nu avem acces la ele, ne putem folosi şi de vaselina sau petroleumul", a spus medicul Cristina Safta la Antena 3.

Cele mai bune ingrediente cu rol hidratant sunt, pe lângă acidul hialuronic, pe care cu toţii îl cunoaştem, unturile recunoscute ca fiind ocluzive, untul de cocos, shea şi avocado. 

“Pe lângă faptul că sunt hidratante, vin şi cu o componentă lipidică. Buzele nu au glande sebacee şi duc lipsă de această protecţie dată de sebumul constituţional”.

Cât contează SPF-ul

“Este recomandat, mai ales în sezonul estival, unde putem să avem arsuri solare şi la nivelul buzelor să folosim balsamuri cu SPF. Din păcate, chiar şi la nivelul buzelor există riscul de a dezvolta anumite cancere de piele sau leziuni precursoare cancerelor de piele”.

Buze lucrate cu acid

“Există o volumizare la nivelul buzelor, însă ar trebui făcută cu măsură şi proporţională şi aromioasă cu trăsăturile individuale.  Cel mai frecvent se injectează acid hialuronic, care este sintetic şi este stabilizat. 

Contraindicaţii sunt întotdeauna leziunile active la nivelul buzelor. De exemplu, dacă am herpes, nu mă pot prezenta pentru această procedură. 

După o injectarea oricărui corp străin, anumite persoane pot să dezvolte o reacţie inflamatorie, care se poate manifesta sub forma de noduli.

Imediat după procedură, buzele vor fi umflate. Există şi posibilitatea de vânătăi. Este bine să nu ne aplicăm machiaj post procedural, să nu fumăm şi să nu manipulăm foarte mult buzele, adică să nu ne sărutăm”.

Remediul din bătrâni valabil și astăzi

“Pe piaţă se pot găsi anumite fillere sub formă de gloss-uri care conţin un cocktail de acizi hialuronici şi alţi compuşi hidratanţi, dar cu rezultate modeste. Acestea hidratează doar superficial ţesutul. 

Secretul din bătrâni este legat de o substanţă care se extrage din ardeiul iute. Sunt gloss-uri care conţin capsaicină, o substanţă care creşte vascularizaţia la nivelul buzelor şi automat par mai mari", a mai spus medicul.