Utilizări inedite ale zahărului

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, cum mai poate fi folosit zahărul!

O metodă eficientă de a te epila

Te-ai săturat de metodele iritante de îndepărtare ale părului? O ceară de casă realizată din zahăr poate fi cea mai bună soluţie.

Ingrediente: 4 linguri de zah[r (40 de grame), sucul de la o lămâie şi apă (2 căni).

Mod de utilizare: Se amestecă toate ingredientele într-o oală, la foc mic, şi se lasă până când devine o pastă omogenă, de culoarea chihlimbarului. Se îndepărtează ceara de pe foc şi se lasă să se răcească, însă fără să se întărească. Ceara de zahăr se aplică ca o ceară obişnuită şi se îndepărtează cu fâşii din pânză.

Exfoliant natural

Datorită proprietăţilor sale astringente, zahărul ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi la eliminarea impurităţilor pielii.

Ingrediente: 1 lingură de zahăr şi 10 picături de ulei de cocos sau de măsline.

: Se amestecă cele două ingrediente până se obţine o pastă groasă. Se aplică pe faţă sau pe corp folosinf mişcări blânde, circulare.

Elimină petele

Ţi-ai pătat rochia preferată? Înainte să apelezi la substanţele chimice care pot afecta ţesătura, încearcă acest truc cu zahăr.

: 4 linguri de zahăr şi o cană cu apă fierbinte.

: Se dizolvă zahărul în apa caldă şi se aplică pe zonele pătate ale materialului. Se lasă să acţioneze timp de o oră, după care se spală hainele ca de obicei.

Îngrijeşte pedichiura

Puterea exfoliantă a zahărului este foarte utilă atunci când vine vorba de ameliorarea bătăturilor şi eliminarea celulelor moarte care se acumulează pe talpa piciorului.

: 3 linguri de zahăr şi 4 linguri de gel de aloe vera.

: Se amestecă zahărul cu gelul de aloe vera, până se obţine o cremă gelatinoasă. Masează picioarele cu acest produs şi lasă-l să acţioneze 5 minute.

Ameliorează arsurile limbii

Arsurile pe limbă, care apar atunci când consumăm băuturi mult prea fierbinţi, sunt dureroase şi supărătoare.

Pentru a calma durerea şi usturimile, se presară zahăr pe zona afectată şi se lasă să acţioneze timp de mai multe minute.