Unde se află cei mai mulţi microbi?

1 2 jpg jpeg

Bacteriile sunt organisme microscopice care nu pot fi observate cu ochiul liber. Cu toate acestea, sunt peste tot şi pot supravieţui chiar şi luni de zile.

În afară de obiectele pe care punem mâinile zilnic, precum clanţe, întrerupătoare, telefonul,

se dezvoltă şi în locuri neaşteptate.

Potrivit cercetătorilor, cele mai infecte obiecte din casă nu sunt vasul de toaletă ori coşul de gunoi, ci prosoapele, atât cele de baie, cât şi cele de bucătărie.

Acestea reţin umezeala, ceea ce permite bacteriilor să supravieţuiască şi să se acumuleze în ele. De asemenea, sunt folosite în încăperile cu cei mai mulţi microbi, în baie şi bucătărie.

Nu este nevoie să le schimbi la o anumită perioadă, cu condiţia să fie spălate periodic la temperaturi mari.

Se spune că peria de păr conţine microbi, astfel, împrumutând una de la cineva poţi lua o infecţie de piele contagioasă. Aceasta trebuie spălată cu apă fierbinte şi săpun şi schimbată o dată la 2 ani, mai ales dacă zgârâie capul.

Aproximativ 25% dintre recipientele de săpun din toaletele restaurantelor sînt contaminate cu bacterii. După ce aplici săpunul e bine să freci mîinile timp de 15-20 secunde iar apoi să nu mai atingi cutia de săpun.

Cercetătorii au demonstrate că bureţii de vase conţin de peste 6 ori mai multe bacterii decât mânerele uşii din baie, care sunt considerate o sursă de boli şi infecţii. Fiind mereu uzi, aceştia sunt extreme de favorabili pentru dezvoltarea microbilor. Bureţii trebuie schimbaţi după două săptămâni de la folosire.

Frigiderul este şi el plin de bacterii. Cele mai expuse sunt tăiţa în care se scurge apa şi cutia pentru zarzavat. Acesta trebuie curăţat săptămânal.