Uleiuri naturale care ajută părul să crească

Vedetele folosesc un tratament cu botox pentru păr jpeg

Însă, pentru a face părul să crească într-un mod sănătos, este important să-i oferim toţi nutrienţii de care are nevoie, pentru a combate daunele produse de factorii externi, precum soare, vânt, ploaie, temperaturi scăzute sau prea ridicate.

Din fericire, există alternative ieftine şi complet naturale care repară părul degradat şi îl ajută să crească sănătos - uleiurile naturale!

Ulei de cocos

Uleiul de cocos conţine trigliceride, un tip de grăsime care se găseşte în corpul uman şi care are capacitatea de a penetra membrana celulară a firului de păr, hrănindu-l astfel în profunzime.

Aplică câteva picături din acest ulei pe scalp şi pe lungimea firului de păr şi mazează blând, după care spală părul ca de obicei. Acest ulei poate fi aplicat şi după spălare, pe vârfuri, pentru a preveni degradarea părului.

Ulei de măsline

Acest ulei este bogat în antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi, stimulează circulaţia sanguină şi hrăneşte în profunzime firul de păr.

Masează scalpul cu ulei de măsline şi înfăşoară părul într-un prosop cald, pentru ca uleiul să pătrundă mai bine în foliculii de păr. Pentru rezultate eficiente, poţi adăuga şi câteva picături de ulei de rozmarin.

Ulei de ricin

Uleiul de ricin este din nou o soluţie ieftină şi la îndemână. Tratamentul pentru păr presupune masarea pielii capului cu ulei de ricin din abundenţă înainte de culcare timp de trei zile pe săptămână. Dimineaţa, după terapia cu ulei de ricin, părul se spală ca de obicei.

În plus, uleiul de ricin are şi acţiune antifungică, prevind astfel infecţiile şi micozele ce pot apărea la nivelul scalpului.

Ulei de jojoba

Spre deosebire de uleiurile enumerate mai sus, uleiul esenţial de jojoba nu pătrunde în structura firului de păr din cazua compoziţiei sale. Cu toate acestea, el ,,sigilează'' firul de păr şi îl hidratează în profunzime.

Pentru a te bucura de beneficiile uleiului de jojoba, adaugă câteva picături în şamponul pe care îl foloseşti de obicei.

Ulei de rozmarin

Cercetările efectuate de-a lungul timpului arată că rozmarinul este eficient în cazul persoanelor cu alopecie, o afecţiune care duce la căderea excesivă a părului. Oamenii de ştiinţă susţin că masarea scalpului cu ulei de rozmarin, lavandă, cimbru şi cidru ajută la regenerarea părului, dacă tratamentul este urmat cel puţin patru luni.

Ulei de avocado

Datorită conţinutului bogat în acizi graşi şi vitamine, uleiul de avocado este unul dintre cele mai recomandate produse pentru îngrijirea părului. Vitamina A, B6 şi vitamina E hrănesc, repară şi îmbunătăţesc structura firului de păr.

Amestecă o lingură de ulei de măsline şi una de ulei de avocado. Aplică amestecul obţinut pe păr, printr-un masaj uşor al scalpului. Înveleşte părul într-un prosop şi lasă să acţioneze 20 de minute, după care spală părul ca de obicei.