Uleiului de rozmarin, ingredientul care te ajută să ai un păr ca-n reclame

2 jpg jpeg

Un alt beneficiu major al uleiului de rozmarin pentru păr este faptul că previne apariţia firelor albe de păr şi le închide la culoare pe cele existente deja.

Experţii recomandă folosirea uleiului esenţial de rozmarin în combinaţie cu alte tipuri de ulei, precum cel de migdale, de măsline sau de cocos, nefiind recomandată aplicarea acestuia direct pe păr.

În acest caz, aplicarea lui în combinaţie cu alte uleiuri se va face uniform, direct la rădăcina firului de păr, după care se va masa scalpul prin mişcări circulare. Lăsaţi uleiul să acţioneze timp de 20 de minute, după care spălaţi părul.

Vă prezentăm 2 tratamente eficiente cu ulei de rozmarin, în funcţie de necesităţile părului:

Tratament pentru prevenirea şi căderea părului: 5 picături de ulei esenţial de rozmarin, 2 crenguţe de rozmarin uscat şi 2-3 linguri de ulei de măsline.

Cum procedăm: Se încălzeşte uleiul de măsline cu ingredientele menţionate într-un recipient termorezistent din sticlă opacă. Se ţine amestecul pe foc până ce compoziţia devine călduţă, apoi se aplică uniform pe păr şi scalp, după care se acoperă părul cu un prosop cald şi se stă timp de 30 de minute. Se clăteşte părul cu apă rece şi se spală ca de obicei.

Tratament pentru hidratare şi închiderea la culoare a părului: 4 linguri de rozmarin (planta), 10 picături de ulei esenţial de rozmarin, jumătate de litru de apă.

Se pune apa la fiert într-un vas până ce aceasta dă în clocot. Se adaugă ingredientele menţionate şi se mai lasă la fiert încă două minute. Se lasă amestecul până ce acesta devine călduţ, după care se filtrează cu ajutorul unei site.

Amestecul se foloseşte pentru a clăti părul, după ce acesta a fost spălat şi clătit în prealabil cu apă. Se aplică acest tratament timp de 5 zile consecutiv (cu 2 zile pauză la final) şi se lasă părul să se usuce în mod natural.

Contraindicaţii

Uleiul de rozmarin nu trebuie folosit în timpul sarcinii sau al alăptării şi nu este recomandat persoanelor care suferă de epilepsie.