Trucuri simple care au grijă de inima ta

2 jpg jpeg

Trucuri care au grija de inima ta - Mănâncă multe verdeţuri

Pentru sănătatea inimii tale, colesterolul rău nu trebuie să depăşească 120 mg/dl. Iar valoarea colesterolului total ar trebui să se menţină sub 200 mg/dl. Păstrează aceste valori mizând pe mesele bogate în verdeţuri - sunt bogate în fitosteroli şi fitostanoli, două substanţe ce reduc nivelul colesterolului.

Consumă peşte pentru o inima sanatoasa

Sardine, scrumbie, ton, peşte spadă - carnea lor este bogată în acizi graşi esenţiali Omega3, ce ţin sub control nivelul de grăsimi din sânge şi menţin elasticitatea pereţilor arterelor.

Tensiunea la control!

După 40 de ani, controlează-ţi periodic presiunea sangvină. Mai ales dacă există cazuri de hipertensiune în familia ta. Valorile mari (depăşind 140/90 mmHg) sporesc riscul maladiilor cardiovasculare. Motivul? Pereţii inimii se îngroaşă şi ea nu mai poate funcţiona corect.

Atenţie la kilogramele în plus

Fiecare kilogram peste greutatea ta normală obligă inima să muncească mai mult. Mai ales dacă grăsimea se acumulează pe abdomen. Măsoară-ţi circumferinţa abdomenului: nu ar trebui să depăşească 88 de cm, indiferent ce înălţime ai.

Trucuri pentru o inima sanatoasa - 30 de minute de sport pe zi

Mers în pas alert, mers pe bicicletă, înot, aerobic – orice sport care presupune un efort constant şi de intensitate medie face minuni pentru inima ta, pentru că ţine sub control colesterolul şi presiunea sangvină.

Grijă mare la igiena dentară

Si asta nu doar pentru a te feri de carii. Echipele de cercetători de la Ospedale Royal North Shore din Sydney au descoperit că există o legătură clară între proliferarea bacteriilor responsabile cu formarea plăcii bacteriene şi cu infecţiile gingiilor - pe de o parte - şi îngroşarea arterelor - pe de alta. Explicaţia? Inflamarea generalizată pe care ar provoca-o bacteriile amintite.

Râsul întăreşte inima

Potrivit unui studiu al Universităţii din Maryland, dacă urmăreşti, timp de 15 minute, o comedie savuroasă, arterele periferice se relaxează, iar fluxul sangvin se ameliorează pe parcursul următoarelor 45 de minute. Un efect comparabil cu cel pe care îl obţii în 30 de minute de aerobic.