Trucuri pentru îngrijirea părului gras

1 2 jpg jpeg

Din p─âcate, p─ârul gras are cauze ereditare, datorate unei secre┼úii exagerate de sebum a glandelor sebacee. ├Än cele ce urmeaz─â, ├«┼úi vom prezenta c├óteva solu┼úii de ├«ngrijire a p─ârului gras, dar ┼či cum po┼úi corecta aceast─â problem─â, temporar, ce-i drept!

Trucuri pentru ├«ngrijirea p─ârului gras: alege cu grij─â ┼čamponul

Alege un ┼čampon cu pH neutru, de uz frecvent ┼či folose┼čte-l alternativ cu un ┼čampon specific pentru p─ârul gras. Chiar dac─â nu ai m─âtrea┼ú─â, un ┼čampon anti-m─âtrea┼ú─â, pe baza de gudron, poate da rezultate pozitive, ├«n cazul p─ârului gras.

Cum se aplic─â corect ┼čamponul: dup─â ce se aplic─â pe p─ârul umed, ┼čamponul se las─â s─â ac┼úioneze c├óteva minute, pentru a elimina sebumul. Cl─âte┼čte p─ârul, apoi aplic─â ├«nc─â o dat─â pu┼úin ┼čampon, las├ónd din nou s─â-┼či fac─â efectul. Cl─âte┼čte abundent, cu ap─â c─âldu┼ú─â, nicidecum fierbinte.

Renunţă la balsamul de păr, deoarece nu face decât să reconstituie pelicula grasă de pe firul de păr.

Trucuri pentru îngrijirea părului gras: soluţii naturale pentru clătit

Ap─â de cl─âtit cu rozmarin: aceast─â plant─â aromatic─â con┼úine uleiuri esen┼úiale care limiteaz─â produc┼úia de sebum. Pentru a o prepara: vars─â apa clocotit─â intr-un vas, peste doua lingurite de rozmarin uscat. Las─â sa se infuzeze 20 de minute ┼či strecoar─â lichidul intr-o sticla de plastic. Cl─âte┼čte-te cu aceast─â infuzie, dup─â ultimul cl─âtit cu ap─â curat─â. Aroma de rozmarin va r─âm├óne impregnat─â ├«n p─âr.

Ap─â de cl─âtit cu suc de l─âm├óie: stoarce dou─â l─âm├ói ├«n ap─â distilat─â (dou─â c─âni mari de ceai), apoi vars-o ├«ntr-o sticl─â goal─â de ┼čampon. Spal─â-te pe cap ├«n mod normal, cl─âte┼čte-te cu ap─â curat─â, tampona┼úi p─ârul cu un prosop, apoi aplic─â apa cu l─âm├óie pe pielea capului, la r─âd─âcina firului de p─âr. Las─â s─â ac┼úioneze 5 minute, apoi cl─âte┼čte abundent, cu ap─â c─âldu┼ú─â.

Apa de cl─âtit cu o┼úet: bogat ├«n acizi, o┼úetul contribuie, de asemenea, la degresarea p─ârului. Amestec─â o can─â de ap─â cu una de o┼úet, cl─âte┼čte p─ârul cu apa curata, apoi cu acest amestec. Mirosul de o┼úet se evapora repede.

Sfaturi pentru ├«ngrijirea p─ârului gras: ┼čampon uscat cu talc

Atunci c├ónd nu ai timp s─â te speli pe p─âr, apeleaz─â cu ├«ncredere la un ┼čampon uscat, cu talc. Traseaz─â c├óteva c─âr─âri ├«n p─âr ┼či aplic─â pudr─â la r─âd─âcina firului de p─âr, ├«ns─â cu economie (altfel ├«┼či va pierde complet volumul). ├Äncepe printr-un masaj usor, apoi r─âsp├ónde┼čte talcul pe toata lungimea parului, folosind o perie.