Trucuri pentru a-ţi curăţa eficient tenul

1 2 jpg jpeg

Ştii cât de importantă este curăţarea feţei, atât dimineaţa cât şi seara. Pentru a-ţi fi mai uşor să îţi îngrijeşti tenul, citeşte sfaturile de mai jos, iar pielea ta va străluci de vitalitate!

Ginul reface pielea

Alege un gin tonic cu 40% alcool, distilat cu colagen pur. Este ideal pentru a-ţi tonifia pielea şi pentru a elimina toate reziduurile. Ai putea să-l foloseşti ca demachiant, cu singura menţiune că nu trebuie să aplici mai mult de 50 ml în momentul în care te speli pe faţă cu el şi că ar fi indicat să-l combini cu un demachiant simplu.

Dacă alegi să amesteci ginul tonic cu ulei de măsline, vei obţine un adevărat elixir care îţi va masca vergeturile. Ai nevoie de circa 200 ml din fiecare. Le combini şi masezi zonele cu pricina.

Află care sunt beneficiile busuiocului asupra organismului tău AICI

Pune pe o dischetă puţin gin tonic şi aplic-o pe zona feţei pe care o simţi uscată. În cazul în care pielea din jurul nasului este deshidratată şi se cojeşte, acest remediu este tot ce ai nevoie pentru a ajuta procesul natural de refacere a pielii.

Beneficiile nu se limitează doar la nivelul tenului. Dacă te confrunţi de ceva timp cu o ciupercă a piciorului şi nu ştii cum să scapi de ea, ginul tonic îţi vine în ajutor. Toarnă într-un lighean 200 ml de gin şi completează apoi cu apă călduţă. Lasă picioarele să stea în acest amestec. Mirosul neplăcut şi ciuperca vor trece ca prin minune după câteva aplicări.

Uleiul de cocos şi bicarbonatul, mixul tenului curat

O cură de 30 de zile în care să te speli pe faţă cu acest amestec, mai ales acum când estea atât de cald. Praful şi transpiraţia abundentă din această perioadă pot afecta textura tenului tău care devine predispus la coşuri, iritaţii, mai ales dacă ai tenul gras sau foarte uscat. Cea mai bună variantă naturistă este acest mix format din ulei de cocos şi bicarbonat, la o lingură de ulei de cocos adaugă bicarbonat până obţii o pastă cu ajutorul căreia să efectuezi un micromasaj la nivelul feţei.

Amestecă-le până ce uleiul de cocos se topeşte, apoi aplică de 3 ori pe săptămână pe faţa curăţată în prealabil. Este un scrub ideal şi te va convinge rapid de eficacitatea lui.

Busuiocul, secretul tenului mereu tânăr

Pune 2 legături de busuioc într-un castron cu apă rece cu gheaţă şi oţet 30 de minute. Pisează apoi busuiocul şi amestecă-l cu 2 linguriţe de miere. Cu pasta obţinută aplică o mască pe faţă şi las-o să acţioneze 10-15 minute. Spală-te apoi cu apa în care ai pus busuiocul iniţial.

Ai nevoie de 3 zile în care să faci acest tratamet pentru a observa deosebirile. Vei scăpa de eczemele de la nivelul tenului, pielea va căpata un aspect neted şi strălucitor, va fi mai hidratată şi curată.