Trucuri pentru a evita îmbătrânirea prematură

1 2 jpg jpeg

Trucuri pentru a evita îmbătrânirea prematură: limitează expunerea la soare

Deşi razele soarelui ne ajută organismul să producă vitamina D, este important să evităm expunerea prelungită la soare.

Dermatologii avertizează că soarele este unul dintre principalii inamici atunci când vine vorba de îmbătrânirea prematură a pielii. Tot ei ne sfătuiesc să folosim zilnic o cremă cu factor de protecţie împotriva razelor ultraviolete, chiar şi în zilele în care cerul este acoperit de nori.

Trucuri pentru a evita îmbătrânirea prematură: fumatul

Fumatul reprezintă o altă cauză majoră a îmbătrânirii premature a pielii. De altfel, fumătorii pot fi uşor recunoscuţi după ridurile fine din jurul gurii şi cele de pe frunte sau după pielea uşor îngălbenită şi ternă.

Trucuri pentru a evita îmbătrânirea prematură: somnul insuficient

În timpul somnului pielea intră într-un proces de autoreparare, modificându-şi pH-ul şi circulaţia. Aşadar, respectă cele opt ore de somn dacă vrei să nu ai cearcăne şi pungi sub ochi.

De asemenea, poziţia în care dormi este şi ea foarte importantă - cel mai bine este să dormi pe spate, pentru a evita formarea ridurilor premature atunci când pielea feţei se freacă de pernă.

Trucuri pentru a evita îmbătrânirea prematură: neglijarea pielii

Aspectul pielii mâinilor şi cea de la nivelul gâtului este cel mai bun indiciu ale vârstei, aşa că nu o neglija. Oferă-i hidratarea corespunzătoare şi foloseşte întotdeauna creme cu factor de protecţie solară.

Trucuri pentru a evita îmbătrânirea prematură: alimente bogate în antioxidanţi

Consumă multe legume şi fructe, fasole, nuci, alune, migdale şi în special fructe colorate precum mure, afine şi zmeură.

Trucuri pentru a evita îmbătrânirea prematură: nu uita să te demachiezi

Nu există nici un pretext pentru a te culca cu machiaj pe faţă, durează mai puţin de 5 minute să-ţi cureţi faţa, mai ales dacă trăieşti într-o zonă urbană, unde aerul este mult mai poluat.

Trucuri pentru a evita îmbătrânirea prematură: consumă rar alcool

Alcoolul este un alt factor responsabil de îmbătrânirea prematură a pielii, deoarece dilată vasele mici de sânge, mărind fluxul sangvin de la suprafaţa pielii. În timp, aceste vase de sânge se deteriorează permanent, lăsând semne vizibile.