Trucuri ingenioase care ţin la distanţă bolile de sezon

1 2 jpg jpeg

Iată câteva soluţii ingenioase pentru a face faţă mai bine temperaturilor scăzute!

Poartă ochelari de soare pentru protejarea ochilor

Aerul devine din ce în ce mai uscat pe măsură ce temperaturile scad, fiind astfel tot mai lipsit de umiditate. De asemenea, aerul din locuinţe şi de la birou este tot mai uscat din cauza încălzirii centralizate.

Pentru că mediul uscat favorizează evaporarea mai rapidă a lacrimilor şi implicit uscarea ochilor (clipim mai des pentru a compensa lipsa de umiditate), apar iritaţii şi înroşiri ale corneei sau, mai precis, blefarita, una dintre principalele cauze ale sindromului de ochi uscat.

Astfel, în sezonul rece, specialiştii recomandă folosirea de lacrimi artificiale (sub formă de picături), dar şi purtatea de ocheleri de soare, pentru a reduce evaporarea lacrimilor.

Mănâncă cu mâna stângă

Mâinile sunt purtătoare de bacterii periculoase. De exemplu, atunci când eşti la o petrecere, poţi întâmpina oamenii folosind mâna dreaptă, în timp ce mâna stângă o poţi folosi la mâncat, pentru a reduce transferul de bacterii către gură.

Poartă o eşarfă în jurul nasului

De obicei, vremea rece înrăutăţeşte simptomele astmului şi îi face pe oameni mai sensibili în faţa răcelilor şi gripelor. Totodată, căile respiratorii se irită în contact cu aerul rece, făcându-le să se contracte şi declanşând tusea şuierătoare.

Astfel, atunci când temeperaturile de afară sunt mai scăzute, poartă o eşarfă sau un fular în jurul căilor respiratorii pentru a te feri de răceli.

Spală lenjeria de pat o dată pe săptămână

Schimbă şi spală lenjeria de pat o dată pe săptămână pentru a preveni răspândirea germenilor sau chiar zilnic, dacă dormi alături de o persoană răcită. Lenjeria se spală şi se dezinfectează la o temperatură de 60 de grade.

Sexul, leacul pentru răceală

Activitatea sexuala nu stimuleaza doar endorfinele, generoase in a da senzatii placute, dar si anticorpii, care protejeaza organsimul impotriva gripei si a racelii. Sexul consumat o data pe saptamana produce niveluri cu pana la 30% mai ridicate de imunoglobulina A, intarind sistemul imunitar si combatand mai eficient bolile.