Trucuri eficiente pentru o epilare fără durere

1 2 jpg jpeg

Exfoliază şi hidratează

Exfoliază-ţi pielea săptămânal şi hidrateaz-o zi de zi, cu excepţia zilei în care te epilezi. Exfolierea elimină celulele moarte de la suprafaţa pielii şi firele crescute sub piele, facilitând astfel îndepărtarea părului.

Alege un moment potrivit

Evită să te epilezi în perioada de dinaintea ciclului, întrucât pielea este extrem de sensibilă şi rişti să te iriţi.

Foloseşte ceară caldă

Ceara caldă sau fierbinte (atât cât poţi suporta) elimină mai eficient părul nedorit, care creşte, de obicei, mai gros în zona inghinală decât pe picioare, de exemplu.

Utilizează o spatulă din lemn

Preferă o spatulă din lemn în locul benzilor de hârtie. Aceasta este mai puţin iritantă şi reduce senzaţia de căldură.

Trage cu blândeţe fâşia de ceară

Fâşia de ceară se trage cu blândeţe, însă dintr-o mişcare fermă şi uniformă, pentru a preveni ruperea firelor de păr. Îndepărtarea fâşiei de ceară se face obligatoriu în sensul invers creşterii firelor de păr.

Dozează ceara

Dozează bine cantitatea de ceară, astfel încât să eviţi casarea sau ruperea ei în timpul smulgerii.

Limitează cantitatea de ceară aplicată pe aceeaşi zonă

Pentru că vorbim despre zona înghinală, a cărei piele este mult mai sensibilă, este recomandat să nu aplici ceară mai mult de 2-3 ori pe aceeaşi suprafaţă, fiind recomandat totodată să alternezi zonele, pentru a evita iritarea pielii şi apariţia bubiţelor roşii.

Uită de lama de ras

Renunţă la lama de ras, deoarece aceasta îngroaşă firul de păr, astfel că epilarea cu ceară va fi extrem de dureroasă. Preferă eliminarea părului cu ceară, întrucât aceasta subţiază firul de păr şi îl face mult mai uşor de smuls, deci mai puţin dureros.

Aplică pudră de talc

Înainte de epilare, aplică pudră de talc pentru ca ceara să adere mai bine la firul de păr. În plus, aceasta te va feri de roşeaţa ce apare ulterior epilării.