Trucuri de machiaj pentru femeile trecute de 40 de ani

1 2 jpg jpeg

Iată câteva trucuri de machiaj pentru femeile trecute de 40 de ani!

Alege un anticearcăn cu funcţie dublă

Pe măsură ce îmbătrânim, retenţia de apă este inevitabilă, astfel că pungile de sub ochi sau cearcănele sunt din ce în ce mai evidente. Optează, aşadar, pentru un anticearcăn în nuanţe gălbui care, pe lângă estomparea cearcănelor, să acţioneze şi ca un iluminator pentru zona ochilor.

Nuanţe calde şi naturale

Pe măsură ce îmbătrâneşti, tenul tău va căpăta o nuanţă roşiatică, din cauza subţierii pielii, iar alegerea unui fard nepotrivit ar putea accentua acest lucru.

În ceea ce priveşte machiajul ochilor, nuanţele de gri sau maron te vor face să arăţi obosită şi te vor îmbătrâni. Optează, aşadar, pentru nuanţe calde de bej, piersică sau orice culoare care să-ţi dea un aspect ,,odihnit".

Pentru machiajul obrazului sunt recomandate, de asemenea, tonurile naturale.

Renunţă la tuşul negru

Dermatograful negru sau tuşul nu fac decât să micşoreze ochiul şi să scoată în evidenţă imperfecţiunile tenului sau eventualele riduri. Şi în acest caz sunt recomandate dermatografele în nuanţe calde de maro sau gri.

Rimelul

Alege un rimel de alungire, care să se armonizeze cu nuanţa părului tău - maro, dacă părul este de culoare deschisă şi negru, dacă părul are o culoare închisă. Se va aplica într-un strat subţire, pentru a nu crea impresia de ,,picioare de muscă''.

Rujul în nuanţe închise înăspreşte trăsăturile

Nuanţele închise şi cele metalice arată foarte bine pe chipul unei femei tinere, de 20 de ani, însă pe măsură ce vârsta îşi pune amprenta asupra chipului tău, buzele se subţiază, iar nuanţele închise îţi vor face gura să pară mult mai mică. Foloseşte tonuri blânde de piersică şi roz.

Fond de ten cu o consistenţă uşoară

Fondul de ten trebuie să fie suficient de bun cât să acopere defectele. Nuanţa acestuia trebuie să fie într-o nuanţă cât mai apropiată pielii, de preferinţă un fond de ten cremos sau spumă.

Aplică-l într-un stat subţire, pornind de la nas către urechi.