Trucuri de frumuseţe din jurul lumii

1 2 jpg jpeg

Iată, aşadar, ce trucuri de frumuseţe aplică femeile din diferite zone ale lumii!

Turcia: coji de fructe şi legume

Turcoaicele îşi masează pielea folosind cojile fructelor sau legumelor pe care le au la îndemână. Se desprinde coaja de banană, măr, gutuie etc. şi se freacă blând cu interiorul pe piele, cu mişcări circulare.

Acest procedeu exfoliază şi alimen­tează pielea cu vitamine. Puteţi folosi şi coji de avocado, de castraveţi, pier­sici, dar şi de portocale, lămâi sau grape­fruit. Spania: o felie de cartof

Femeile din Spania folosesc feliile de cartof pentru atenuarea cearcănelor din jurul ochilor. Ele susţin că o felie curată de cartof ţinută timp de zece minute sub ochi va reduce semnificativ cearcănele sau inesteticele pungile de sub ochi.

Japonia: fără soare

Japonezele sunt renumite pentru pielea lor fără de cusur, ca de porţelan, pe care multe dintre noi ne-am dori-o. Care să fie secretul lor? Nu se expun la soare! Se ştie, de altfel, că soarele este una dintre principalele cauze de îmbătrânire prematură a pielii.

Grecia: alimente verzi

O piele radiantă se menţine cu alimente verzi. Nu mai este nici un secret faptul că dieta tradiţională mediteraneană are multiple beneficii pentru sănătate. Aceasta este formată din multe legume, peşte şi grăsimi sănătoase, precum uleiul de măsline.

Pe lângă faptul că un astfel de regim ţine la distanţă afecţiunile cardiace, cancerul şi alte boli cronice, dieta mediteraneană are efecte pozitive vizile atât în interior, cât şi la exterior.

India: uleiul de cocos

Nu e de mirare faptul că indiencele au un păr sănătos şi cu aspect atât de mătăsos! Pentru îngrijirea părului, ele folosesc ulei de cocos, ulei de migdale sau ulei de susan, o dată pe săptămână, pentru o hidratare intensă a firului de păr.

Egipt: băi în lapte

Laptele conţine acid lactic care are proprietăţi exfoliante, ce ajută la îndepărtarea celulelor moarte şi a impurităţilor de la suprafaţa pielii. Pe lânga acidul lactic, în lapte se mai regăsesc şi o mulţime de grăsimi bune, vitamina A, B12 şi D, dar şi zinc şi calciu, care contribuie la o mai mare luminozitate a pielii.

Îţi recomandăm să foloseşti lapte gras sau lapte praf, acestea fiind mai bogate în nutrienţi decât laptele degresat. Adaugă două căni de lapte în apa de baie, o cană de miere, câteva picături din uleiul esenţial preferat şi gata răsfăţul!

Franţa: o rutină strictă de îngrijire a tenului

Franţuzoaicele au un adevărat cult atunci când vine vorba de îngrijirea pielii, iar acest lucru nu are nici o legătură cu brand-ul de cosmetice folosit. Ele nu se abat sub nici o formă de rutina zilnică de îngrijire a pielii: nu se culcă niciodată fără să se demachieze şi fără să aplice o cremă hidratantă.

Suedia: puterea aburului

Femeile din Suedia cred cu tărie în puterea binefăcătoare a aburului, mai ales că suedezii sunt recunoscuţi pentru dragostea lor pentru saună. Suedezele folosesc aburul pentru a-şi curăţa în profunzime tenul şi pentru a-l detoxifia.