Tratamente naturiste cu kefir

1 2 jpg jpeg

Kefirul este recunoscut drept un antioxidant natural care conţine acizi hidroxi alfa, o formă de acid lactic care are rol de întinerire a pielii prin dizolvarea legăturilor chimice dintre lipidele care menţin celulele moarte de la suprafaţa pielii.

Acizii hidroxi alfa penetrează ţesutul pielii şi ajută la eliminarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii. De asemenea, probioticele existenţe în kefir au o importanţă vitală pentru sănătatea pielii. Acestea ajută la digestie şi luptă împotrivă bacteriilor dăunătoare, care reprezintă principală cauză a inflamaţiilor ce se reflectă direct pe piele.

Iată, aşadar, câteva tratamente naturiste cu kefir, în funcţie de necesităţi:

Tratamente naturiste cu kefir: mască împotriva ridurilor

Două linguri de kefir, o lingură de miere, o lingură de ulei de măsline, două linguri de fulgi de ovăz se ames­tecă bine şi se aplică pe faţă (cu excep­ţia zonei din jurul ochilor) şi pe gât.

După 20 de minute, se clăteşte cu apă călduţă. Se aplică seara, de două ori pe săptămână.

Tratamente naturiste cu kefir: mască de păr antiseboreică

Tratamentul este recomandat pen­tru prevenirea şi echilibrarea excesului de sebum. Cu un tampon îmbibat în kefir se freacă rădăcina părului şi se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi se spală părul cu şampon.

Masca se aplică de două ori pe săptămână, timp de cinci săptămâni.

Tratamente naturiste cu kefir: exfoliant şi mască pentru ten uscat

Exfoliant: se face o pastă din cinci linguri de fulgi de ovăz, cinci linguri de kefir, o lingură de sare de mare (fără coloranţi), o lingură de mie­re. Se curăţă faţa cu excepţia ochilor şi a buzelor, prin mişcări circulare, după care se clăteşte cu apă călduţă. Este re­comandată o dată pe săptămână, seara.

Mască: două linguri de kefir, o lin­gură de brânză de vaci şi un gălbe­nuş de ou se amestecă bine şi se aplică pe faţa în prealabil curăţată. Se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Masca se aplică de două ori pe săptămână.

Tratamente naturiste cu kefir: mască şi exfoliant pentru ten gras

Exfoliant: cinci linguri de tărâţe de grâu se amestecă cu cinci linguri de kefir şi o lingură de sare de mare. Se masează tenul cu acest amestec, prin mişcări circulare, apoi se clă­teşte cu apă călduţă.

Mască: două linguri de kefir şi două linguri de pulbere de argilă albă se amestecă bine, apoi mixtura se în­tinde pe faţă, lăsând să acţioneze timp de 20 de minute (de preferat diminea­ţa). Se clăteşte cu apă călduţă, din abun­denţă.