Terapie facială cu gheaţă pentru întinerirea pielii

2 jpg jpeg

Deşi folosirea unor produse cosmetice împotriva ridurilor reprezintă cea mai la îndemână soluţie, o nouă procedură de înfrumuseţare pare să câştige din ce în ce mai mult teren - terapia cu gheaţă!

Astfel, terapia cu gheaţă este o alternativă complet naturală şi extrem de eficace, care promite să tonifice şi să regenereze pielea.

Avantajele terapiei cu gheaţă

Tehnica de reîntinerire a pielii cu ajutorul cuburilor de gheaţă îşi are originea în cultura orientală şi presupune masarea tenului cu gheaţă, în fiecare dimineaţă, insistând pe liniile fine ale feţei, pentru a hidrata şi preveni formarea ridurilor.

De altfel, acest program de înfrumuseţare a fost adoptat şi de centrele spa, această tehnică dovedindu-şi eficienţa în îngrijirea şi rejuvenarea pielii.

Terapia facială cu gheaţă are mai multe avantaje:

- acnee şi petele care apar pe ten, ca urmare a expunerii la soare sau a dereglărilor hormonale; - stimulează circulaţia sângelui şi ajută la întinerirea pielii; - reîmprospătează şi tonifică tenul, fără să aibă efect secundare; - previne şi combate debutul precoce al ridurilor; - închide porii deschişi şi previne apariţia punctelor negre; - elimină pungile de sub ochi şi diminuează cearcănele.

Cum se aplică tratamentul facial cu gheaţă

Acest tratament trebuie aplicat cu regularitate pentru a da rezultate, astfel că trebuie să facă parte din rutina zilnică de îngrijire. Iată ce etape trebuie să urmezi:

- curăţă tenul în profunzime folosind o cremă demachiantă sau un gel de curăţare;

- cuburile de gheaţă nu se vor aplica direct pe piele, ci se vor înfăşura într-un prosop de bumbac sau o pânză curată;

- tenul se va masa prin mişcări circulare, insistând câte două minute pe fiecare porţiune a feţei - pe maxilar, bărbie, frunte, obraji şi în jurul nasului, în timp ce în zona ochilor se va acţiona cu blândeţe;

- pentru a completa tratamentul, este recomandat să se aplice ulterior o loţiune tonică;

- acest tratament se va aplica dimineaţa şi seara pentru rezultate vizibile.