Te speli corect pe păr? Iată ce greşeli trebuie să eviţi!

1 2 jpg jpeg

Astfel, folosirea unor metode incorecte de spălare a părului îl poate deteriora grav, fiind mult mai probabil să se rupă şi să cadă. Iată, aşadar, ce trebuie să faci pentru a-ţi proteja părul în timpul spălării!

Clăteşte bine părul

Nu aplica niciodată şamponul sau balsamul pe părul uscat. Asigură-te că îţi clăteşti bine părul înainte de a aplica balsamul, deoarece apa călduţă deschide cuticula firului de păr şi ajută la îndepărtarea murdăriei şi a produselor de coafat din păr. De asemenea, apa ajută la îndepărtarea excesului de sebum înainte de aplicarea şamponului.

Aplică balsamul prima dată, dacă părul tău este lung

Dacă ai părul lung, aplică o cantitate mică de balsam pe vârfuri după ce te-ai clătit, înainte de a te şampona. Acest truc va preveni despicarea vârfurilor de păr şi menţinerea lor sănătoasă.

Aplică şampon doar pe scalp

Nu aplica şamponul pe toată lungimea părului, ci doar la nivelul scalpului, acolo unde pielea şi firul de păr sunt mai murdare şi mai uleioase.

Nu freca pielea capului

Fiind blândă cu părul tău atunci când îl şamponezi. Nu freca scalpul, pentru că rişti să-ţi deteriorezi părul şi să-l electrizezi. O singură şamponare este suficientă

Pentru ca părul să fie curat, nu este nevoie de o a doua şamponare, iar acest lucru poate să facă mai mult rău decât bine părului.

Clăteşte cu apă rece

Apa rece ajută la închiderea cuticulei de păr, ,,sigilând" astfel în interior acţiunea hidratantă a balsamului şi conferind strălucire părului.