Super-alimente pentru un ten sănătos

1 2 jpg jpeg

Deşi pe piaţa produselor cosmetice găseşti o gama variată de produse care îţi promit secretul întineririi şi frumuseţii veşnice, trebuie să ţii totuşi cont de un aspect extrem de important. Alimentaţia sănătoasă este vitală pentru buna funcţionare a organismului tău şi pentru a avea o piele frumoasă şi curată. Iată care sunt alimentele pe care ar trebui să le consumi frecvent pentru a te bucura de un ten sănătos!

Seminţele, secretul siluetei perfecte

Fie că sunt de in sau de floarea soarelui, seminţele sunt un aliat de încredere pentru a te bucura de un stil de viaşă sănătos. Seminţele de în sunt bogate în Omega 3 şi reduc riscul apariţiei ridurilor fiind utile şi în cazul iritaţiilor pielii şi roşeţii. Iar cele de floarea soarelui bogată fiind în vitamina E te protejează de radiaţiile solare.

Citeşte şi: 5 fructe de pădure cu efect terapeutic

Fructele de culoare albastră şi ciocolata

Extrem de bogate în antioxidanţi te ajută să menţii tinereţea pielii o perioadă îndelungată. Deşi mulţi se abţin de la a mânca ciocolată contrat aparenţelot aceasta nu favorizează apariţia acneei ci ajută pielea să radieze, dacă alegi să optezi pentru un sortiment ce conţine un nivel crescut de cacao.

Roşiile previn depigmentarea pielii

Datorită licopenului conţinut acestea previn depigmentarea pielii fiind ideală să le consumi în orice sezon mai ales în salate.

Iaurtul îţi oferă proteinele care să lupte împotriva ridurilor, asta în cazul în care alegi o gamă ce nu conţine mult zahăr.

Somonul te scapă de stres, reduce anxietatea şi depresia, bogat fiind în vitamina D, Omega 3 aduce beneficii atât pentru piele cât şi pentru păr.

Spanacul - vitamina E, fier, magneziu, fibre, vitaminele A şi C fac din acest aliment un ideal pentru un ten luminos şi curat.

Ponturi

Pentru un ten curat este bine să bei multă apă, să mănânci sănătos şi să aeriseşti foarte bine locuinţa ta. Pentru asta poţi să optezi pentru nişte pante de apartament care să îţi purifice aerul.

Pielea din jurul ochilor este extrem de sensibilă aşa că trebuie să ai mare grijă în momentul în acre alegi cremele de faţă să nu fie prea grele pentru tenul tău.

Hidratează-ţi pielea în mod regulat cu un spray cu apă plată.

Citeşte şi: Beneficiile consumului de banane

În cazul în care te confrunţi cu cearcănele ar trebui să optezi pentru o alimentaţie bogată în potasiu şi să consumi cât mai des cu putinţă banane.

Cea mai bună soluţie pentru coşuri este să alegi un produs ce conţine acid salicilic deoarece acesta deblochează porii şi împiedică apariţie inesteticelor coşuri. În plus încearcă să ştergi constant telefonul tău mobi cu şerveţele antibacteriene, astfel numărul coşurilor de vor împuţina considerabil.

O mască sau un masaj cu ulei de arbore de ceai îţi va revirgora tenul şi te va ajuta să combaţi atât coşurile cât şi punctele negre, deoarece este un antibacterian natural