Soluţii naturale care te scapă de bărbia dublă

1 2 jpg jpeg

Zona bărbiei este predispusă la îngrăşare, fiind locul ideal de sedimentare a grăsimii, mai ales în cazul în care iei în greutate câteva kilograme şi reţii apa în organism. Odată cu trecerea timpului, pielea îşi pierde elasticitatea, iar muşchii devin mai puţin fermi, ceea ce contribuie decisiv la formarea bărbiei duble.

Iată la ce soluţii naturale poţi apela, dacă te confrunţi cu aspectul de bărbie dublă!

Soluţii naturale care te scapă de bărbia dublă - scapă de kilogramele în plus

- Creşte consumul de alimente bogate în fibre: fructe, legume, leguminoase, cereale integrale, nuci şi seminţe;

- Elimină pe cât posibil consumul de prăjeli, zahăr, lactate cremoase, dulciuri sau produse de patiserie;

- Serveşte la fiecare masă o salată mixtă;

- Bea un pahar de apă cu jumătate de oră înainte de fiecare masă;

- Nu mânca în grabă şi mestecă alimentele, încercând să le savurezi în acelaşi timp. Acest truc te va ajuta să mânânci mai puţin deoarece starea de saţietate va apărea mai repede.

Bărbia dublă poate apărea, de asemenea, ca efect al îmbătrânirii pielii sau al moştenirii genetice. Practic, ţesuturile pielii îşi pierd din fermitate şi elasticitate.

În acest caz se recomandă consumul alimentelor bogate în proteine, deoarece acestea redau fermitatea pielii. Se vor consuma, totodată, proteine vegetale precum leguminoase, fructe uscate, ciuperci şi spirulină.

Temporar, puteţi combina acest regim alimentar cu un supliment natural homeopat sub formă de fosfat de calciu D6, care ajută la echilibrarea muşchilor gâtului şi a musculaturii, în general. Puteţi lua acest supliment timp de două luni, câte trei tablete zilnic.

Soluţii naturale care te scapă de bărbia dublă - acordă o atenţie sporită îngrijirii pielii

Pielea din jurul gâtului trebuie îngrijită corespunzător, la fel ca în cazul feţei. Ea trebuie exfoliată cu regularitate, pentru a elimina celulele moarte şi a reda fermitatea pielii şi hidratată intens.

Exfolierea se poate face cu ajutorul produselor naturale precum sare, zahar, bicarbonat de sodiu sau zaţ de cafea. Masează faţa şi gâtul prin mişcări circulare timp de un minut, apoi clăteşte.

Nu trebuie să treacă nici măcar o zi fără o hidratare corespunzătoare a pielii - poţi folosi ulei de cocos, de migdale, de măceşe, de jojoba etc. Mişcările se vor face întotdeauna de jos în sus, împotriva forţei gravitaţionale.