Sfaturi pentru alegerea ┼čamponului potrivit

1 2 jpg jpeg

Pentru ├«ngrijirea p─ârului, ┼čamponul este cea mai folosit─â ,,unealt─â'' de cur─â┼úare ┼či ├«nfrumuse┼úare a lui, ├«ns─â nu de pu┼úine ori ├«nt├ómpin─âm greut─â┼úi ├«n alegerea unei variante potrivite.

Iat─â c├óteva sfaturi utile pentru alegerea ┼čamponului potrivit!

Sfaturi pentru alegerea ┼čamponului potrivit - p─âr gras

Alege ┼čampoane care au ca ingrediente active mu┼če┼úel, salvie, urzic─â, ulei de arbore de ceai, argil─â verde sau ulei de l─âm├óie. Acestea cur─â┼ú─â scalpul, au efect purifiant, absorb ┼či ┼úin sub control excesul de sebum.

├Än cazul t─âu, sp─âlatul p─ârului zi de zi nu face altceva dec├ót s─â sporeasc─â secre┼úia de sebum. Folose┼čte balsam sau masc─â o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â ┼či aplic─â produsul doar pe v├órfuri.

Sfaturi pentru alegerea ┼čamponului potrivit - p─âr uscat ┼či fragil

├Äl recuno┼čti dup─â aspectul tern, lipsa de str─âlucire ┼či dificultatea de a-l aranja. ├Än cazul p─ârului uscat, sebumul secretat de glandele sebacee este ├«n cantitate prea mic─â pentru a putea hidrata p─ârul p├ón─â la v├órfuri, de aceea, ├«n majoritatea cazurilor, acestea se despic─â foarte u┼čor.

Opteaz─â pentru un ┼čampon pe baz─â de ulei de argan, ulei de cocos, de jojoba, de migdale, miere, avocado ┼či panthenol, ├«ntruc├ót aceste ingrediente ├«┼úi vor rehidrata p─ârul ┼či ├«i vor reface structura.

Pe l├óng─â ┼čampoanele cu ac┼úiune reparatoare, fortifiant─â, cele bio, pe baz─â de plante, sunt o alternativ─â excelent─â. Dintre acestea le amintim pe cele cu extact din frunze de mesteac─ân, mu┼če┼úel sau aloe vera.

Sfaturi pentru alegerea ┼čamponului potrivit - p─âr ondulat sau cre┼ú

Este ├«n general fragil, uscat ┼či lipsit de str─âlucire. Ai nevoie de un ┼čampon nutritiv, care s─â dea str─âlucire ┼či o elasticitate specific─â, menit─â s─â pun─â ├«n valoare frumuse┼úea onduleurilor.

Pentru acest tip de p─âr, speciali┼čtii recomand─â produse pe baz─â de extract de bambus, ulei de palmier sau orice alte uleiuri cu propriet─â┼úi hr─ânitoare. Folose┼čte o masc─â potrivit─â p─ârului cre┼ú ┼či piapt─ân─â mereu dup─â aplicare pentru a descurca p─ârul ┼či a distribui produsul uniform.

Sfaturi pentru alegerea ┼čamponului potrivit - p─âr vopsit

Produsele special create ofer─â ├«ngrijirea de care ai nevoie, c─âci hr─ânesc, protejeaz─â p─ârul de efectele vopsirii ┼či confer─â str─âlucire culorii. Printre ingredientele pe care trebuie s─â le ai ├«n vedere c├ónd ├«┼úi alegi ┼čamponul se num─âr─â untul de shea (men┼úine culoarea), ceaiul verde (protejeaz─â p─ârul) ┼či uleiul de jojoba (d─â str─âlucire).

Sfaturi pentru alegerea ┼čamponului potrivit - scalp cu m─âtrea┼ú─â

Ai nevoie de un ┼čampon capabil s─â vindece, s─â calmeze scalpul ┼či s─â elimine m├ónc─ârimile. Unele dintre cele mai bune ingrediente contra m─âtre┼úii sunt menta, sulful, ginsengul ┼či uleiul de arbore de ceai.